Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Čo majú spoločné rekonštrukcia gotickej veže a Preteky kačíc?

Gotická veža v Sade Janka Kráľa
Gotická veža v Sade Janka Kráľa

Možno sa vám zdá, že nič. Ale to je iba zdanie. Gotická veža františkánskeho kostola v Sade Janka Kráľa potrebuje rekonštrukciu, a tak sa Komunitná nadácia Bratislava podujala, že sa do jej obnovy pustí.

Vďaka finančným darom od viacerých spoločností. Ale to nebude stačiť. Veľkú príležitosť bude mať pri jej rekonštrukcii aj ktokoľvek z vás. Privítame akýkoľvek finančný dar. Čím viac ich bude, tým rýchlejšie sa veža ukáže vo vynovenej podobe. Jednou z prvých príležitostí prispieť na rekonštrukciu veže a pritom sa aj zabaviť budú Preteky kačíc na Dunaji.

Uskutočnia sa 13. septembra 2008 na petržalskom Tyršovom nábreží od 15.00 hod. Ide o benefičné charitatívne podujatie v rámci Trhoviska neziskoviek, ktoré organizuje Nadácia Pontis. A to je tá spoločná vec. Vďaka Pretekom kačíc chce nadácia získať prvú časť finančných prostriedkov na rekonštrukciu veže. Každý si môže adoptovať vlastnú umelú kačicu, ktorá bude v deň pretekov, 13. septembra 2008 spolu s ďalšími súťažiť na Dunaji na trati medzi Novým a Starým mostom.

Výťažok zo symbolického predaja kačíc bude použitý na obnovu gotickej veže františkánskeho kostola umiestnenej v Sade Janka Kráľa. Všetky informácie nájdete na www.pretekykacic.sk.

Od Dunaja to k veži naozaj nie je ďaleko. V Sade Janka Kráľa vytvára altánok, je spoľahlivým orientačným bodom, miesto stretávania sa, dokonca svadobných obradov a fotenia do rodinných albumov.

Možno málokto vie, že je to naozaj originálna stavba, ktorá bola až do 19. storočia súčasťou františkánskeho kostola na Františkánskom námestí v centre Bratislavy. Po menšom zemetrasení bola múdro prevezená do Sadu, aby aj naďalej tešila ľudí, schovávala zamilovaných, alebo poslúžila ako úkryt pred letným dažďom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu