Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičov čečenského atentátnika z Paríža prepustili: Činom syna boli prekvapení

Khamzat Azimov
Khamzat Azimov (Zdroj: SITA/AP Photo)

PARÍŽ - Francúzska polícia prepustila v utorok, tri dni po teroristickom útoku nožom v Paríži, na slobodu rodičov dôvodne podozrivého z tohto činu - francúzskeho občana čečenského pôvodu Khamzata Azimova. Informovali o tom v utorok večer tamojšie justičné zdroje.

Kým pre obvinenie rodičov, ktorí po čine vypovedali, že ich políciou zastrelený syn bol málo praktizujúcim moslimom a jeho čin bol pre nich šokom, niet najmenších dôvodov, zadržaný útočníkov priateľ zostáva za mrežami.

Khamzat Azimov
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Khamzat Azimov

Teroristický útok si vyžiadal život jedného chodca, ďalšie štyri osoby vyviazli so zraneniami. K zodpovednosti za tento čin sa prihlásila teroristická organizácia Daeš.

Francúzski konzervatívci zo strany Republikáni (LR) v pondelok odsúdili "bezmocnosť vlády" po ďalšom teroristickom útoku v krajine a súčasne vyzvali prezidenta Emmanuela Macrona, aby zvolal predsedov politických strán s cieľom spoločne definovať účinné opatrenia v oblasti boja proti terorizmu. LR chce taktiež dosiahnuť, aby podnecovanie k nenávisti bolo kvalifikované ako trestný čin, ktorý možno v prípade cudzincov trestať vyhostením či v prípade "domácich" extrémistov preventívnym zadržaním.

Viac o téme: útok FrancúzskoParížKhamzat Azimov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu