Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Marocké zložky zlikvidovali nebezpečnú teroristickú bunku: Predĺžená ruka Daeš padla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Felipe Dana)

RABAT - Marocké bezpečnostné zložky odhalili a zlikvidovali 11-člennú teroristickú bunku lojálnu voči extrémistickej organizácii Daeš. Informovala o tom dnes marocká tlačová agentúra MAP.

Operácia na zneškodnenie teroristickej bunky sa skončila zatknutím jej vodcu v meste Fes na severozápade krajiny, kde polícia odhalila aj sklad zbraní a streliva patriaci teroristom. V sklade polícia našla aj slzotvorný plyn a veľké zásoby tekutín a chemikálií, ktoré by mohli byť použité pri zhotovovaní výbušnín, uvádza sa vo vyhlásení marockého ministerstva vnútra. Polícia tam objavila aj elektrické káble, vrecia s pesticídmi, telekomunikačné zariadenia, chladné zbrane i veľké sumy peňazí.

Polícia zhabala i auto zaparkované pred objavenou skrýšou, v ktorom sa tiež nachádzali podozrivé predmety. Vo vyhlásení ministerstva vnútra sa tiež uvádza, že príslušníci teroristickej bunky mali v pláne spáchať teroristické útoky, ktorých terčom sa mali stať tzv. citlivé objekty v Maroku.

Agentúra MAP dodala, že teroristická bunka, ktorá pôsobila vo viacerých mestách Maroka, bola mimoriadne nebezpečná vzhľadom na to, že jeden z jej členov mal veľké skúsenosti s domáckou výrobou výbušnín.

Viac o téme: TeroristiMarokoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu