Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia zatkla ďalšieho podozrivého pre útok v centre Londýna: Je ním tínedžer (19)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: SITA/David Mirzoeff/PA via AP)

LONDÝN - Londýnska polícia zatkla 19-ročného muža v spojitosti s nedávnym teroristickým útokom v centre mesta. Mladíka zadržali v nedeľu v noci v Barkingu na východe mesta. Polícia s týmto prípadom zadržiava ďalších šesť podozrivých. Ich mená zatiaľ nezverejnili. Doteraz prepustili dvanásť ľudí, ktorých zatkli krátko po útoku.

Počas incidentu, ktorý sa stal 3. júna, zahynulo osem ľudí a ďalších takmer 50 utrpelo zranenia. Trojica mužov vtedy vrazila dodávkou do chodcov na London Bridge a následne zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej zóne Borough Market. Polícia útočníkov na mieste zastrelila.

Podľa najnovších informácií si jeden z teroristov chcel prenajať väčšie auto, podobné tomu, aké použil atentátnik pri vlaňajšom útoku vo francúzskom Nice, kde zahynulo 86 ľudí. Platba kartou za vozidlo, ktoré si zamýšľal požičať, však útočníkovi z Londýna neprešla, a tak si nakoniec zadovážil menšiu dodávku. V nej mali teroristi podľa zistení polície pripravených mnoho zápalných fliaš, takzvaných Molotovových koktailov, ktoré podľa všetkého tiež plánovali použiť a zabránil im v tom len zásah policajtov.

Viac o téme: Podozrivýútok Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu