Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Svadobná oslava sa zmenila na krvavé jatky: Teroristi prišli vyzbrojení výbušninami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Burhan Ozbilici)

BAGDAD - Dvojica samovražedných bombových útokov si v stredu neďaleko severoirackého mesta Tikrít vyžiadala najmenej 30 mŕtvych. Terčom útoku bola svadobná oslava, uviedli bezpečnostné a záchranárske zdroje.

Útok sa odohral v obci Hadžadž, ležiacej 20 kilometrov severne od Tikrítu. Zranenia pri výbuchu utrpelo približne 26 ďalších osôb. Bezpečnostné sily danú oblasť uzavreli a vyhlásili zákaz vychádzania pre obavy z ďalších atakov.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, hoci podobné aktivity pácha extrémistická skupina Daeš, ktorá čelí náporu irackých vládnych síl v meste Mósul, hlavnej bašte irackých džihádistov.

O ovládnutie Mósulu sa od 17. októbra minulého roka usilujú príslušníci irackej armády, kurdských polovojenských jednotiek péšmarga, sunnitských kmeňových jednotiek a Bagdadom schválených šiitských milícií. Zo vzduchu ich podporuje medzinárodná koalícia vedená Spojenými štátmi.

V januári sa podarilo militantov IS vytlačiť z východnej časti mesta. Aktuálnym miestom bojov je západný sektor Mósulu. Mósul leží 400 kilometrov severne od metropoly Bagdad a je druhým najväčším mestom v Iraku.

Viac o téme: SvadbaTerorizmusBombový útokTeroristický útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu