Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tvrdá odveta voči teroristom: V Jordánsku popravili desať osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMMÁN - Jordánsko dnes na úsvite popravilo desať osôb odsúdených za teroristické činy. Bol medzi nimi aj muž usvedčený z vlaňajšej vraždy ľavicového kresťanského spisovateľa Náhida Hattara v Ammáne. Oznámila to dnes jordánska tlačová agentúra Petra s odvolaním sa na hovorcu vlády Muhammada Múmáního.

Popravy boli vykonané vo väzenskom areáli Suwáka v strednej časti Jordánska. Išlo o najvyšší počet naraz vykonaných popráv, odkedy pred vyše dvoma rokmi politicky prozápadne orientované Jordánsko začalo záťah na extrémistov z Daeš. Táto džihádistická organizácia ovláda časti územia s Jordánskom susediacimi štátmi Irak a Sýria.

Jordánske kráľovstvo je významným členom Spojenými štátmi vedenej vojenskej koalície bojujúcej proti Islamskému štátu. Kresťanský spisovateľ a protiislamistický aktivista Náhid Hattar bol známy svojimi radikálnymi nacionalistickými názormi. Obeťou vraždy sa stal v septembri pred budovou súdu v hlavnom jordánskom meste, kde sa mal zodpovedať z urážky islamu.

Hattara zatkli v auguste po tom, čo na sociálnych sieťach zdieľal karikatúru zobrazujúcu fúzatého muža v nebi, ako fajčí v posteli so ženami a prosí Boha, aby mu priniesol víno a kešu oriešky.

Viac o téme: PopravaTeroristiJordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu