Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hrozba na olympiáde v Riu: Do zákulisia sa chceli dostať štyria podozriví z terorizmu!

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro (Zdroj: thinkstock.com)

RIO DE JANEIRO - Štyri osoby podozrivé z napojenia na teroristické organizácie požiadali o akreditáciu na olympiádu do brazílskeho Ria de Janeiro. Informoval o tom dnes denník The Daily Telegraph.

Štvorica, ktorej totožnosť nebola zverejnená, patrí medzi 11.000 ľudí, ktorým bola z bezpečnostných dôvodov účasť na olympijských hrách znemožnená, oznámili brazílske bezpečnostné služby. Dotknutí sú podľa denníka The Daily Telegraph na zozname osôb, ktoré sú sledované celosvetovo rozviedkami.

Akreditáciu na olympiádu potrebujú všetci zamestnanci médií, VIP hostia, predstavitelia, športovci a ďalší ľudia, ktorí chcú mať prístup do vyhradených oblastí. Brazílske úrady vytvorili pred olympijskými hrami protiteroristické centrum a spolupracujú s bezpečnostnými agentúrami z USA, Británie, Francúzska, Španielska, Belgicka, Paraguaja a Argentíny.

Protiteroristický tím sleduje okrem iného 24 hodín denne hotely, kde budú predstavitelia a VIP hostia v priebehu hier ubytovaní, športoviská a tréningové areály. Bezpečnostný koordinátor pre olympijské hry v Riu Andrei Augusto Passos Rodrigues uviedol, že jeho podriadení "preverili približne 460.000 ľudí a u asi 11.000 z nich akreditáciu neodporučili".

Viac o téme: TerorizmusRio de JaneiroLOH 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu