Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Krvavá pomsta za vodcovu vraždu: Islamisti vyhodili do vzduchu plný autobus!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Afganské extrémistické hnutie Taliban sa prihlásilo k dnešnému bombovému útoku na okraji hlavného mesta Kábul, ktorého terčom bol autobus so zamestnancami súdu. V príslušnej e-mailovej správe, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA, informuje o 22 mŕtvych, podľa predošlého vyhlásenia afganského ministerstva vnútra si však táto udalosť vyžiadala desať obetí na životoch a štyroch zranených.

Námestník hovorcu rezortu vnútra Nadžíb Dániš uviedol, že samovražedný útočník s výbušninou ukrytou vo veste prechádzal okolo autobusu pešo v čase rannej dopravnej špičky, keď pracovníci súdu cestovali do práce. Obeťami útoku sú podľa neho aj civilisti. Taliban nazval dnešný čin pomstou za popravu štyroch bojovníkov tohto hnutia, ktorú afganské orgány vykonali začiatkom mája.

Taliban dnes takisto potvrdil správy o usmrtení svojho vodcu mullu Achtara Mansúra pri sobotňajšom útoku amerického bezposádkového lietadla v Pakistane a oznámilo meno jeho nástupcu. Stal sa ním mulla Hajbatulláh Áchúndzáda, jeden z Mansúrových zástupcov.

Viac o téme: KábulTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu