Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Brutálny útok na policajnú stanicu: Najskôr silná explózia, potom prudká streľba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GAZIANTEP - Jeden policajt zahynul a 13 ďalších ľudí utrpelo zranenia pri dnešnom výbuchu neďaleko vchodu do budovy policajnej stanice v juhotureckom meste Gaziantep, informuje agentúra AP. Medzi zranenými je minimálne deväť príslušníkov polície, spresnil guvernér rovnomennej provincie Ali Yerlikaya, citovaný spravodajskou stanicou CNN Türk.

Mesto Gaziantep sa nachádza pri turecko-sýrskych hraniciach - priľahlé územie Sýrie ovláda džihádistická organizácia Islamský štát. Podľa súkromnej televízie NTV zapríčinila explóziu trhavina uložená v automobile. Nepotvrdené správy uvádzajú, že po výbuchu sa z miesta incidentu ozývala streľba. K policajnej stanici bolo vyslaných niekoľko sanitiek.

Turecko, čeliace odozvám konfliktu v susednej Sýrii i obnovenému konfliktu s kurdskými militantmi na vlastnom území, sa v poslednom čase stalo dejiskom už niekoľkých podobných útokov. 

V priebehu roka pri siedmich samovražedných bombových atentátoch zahynulo v rôznych častiach krajiny viac než 200 ľudí. K najnovším patrí tohtotýždňový útok v meste Bursa, pri ktorom zomrela samotná útočníčka a 13 ľudí sa zranilo.

Viac o téme: TureckoGaziantep
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu