Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Americký dron ako smrtiaca zbraň: V Sýrii zahynul popredný predstaviteľ al-Káidy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Pozorovatelia sýrskej vojny a príbuzný vysokopostaveného egyptského predstaviteľa al-Káidy bojujúceho v Sýrii, Rifáího Ahmada Tahu, dnes oznámili, že militant tento týždeň zahynul pri nálete amerického bezpilotného lietadla.

Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii uviedla, že Rifáí Ahmad Taha bol zabitý pri útoku dronu v utorok 5. apríla v sýrskej provincii Idlib. Taha patril do extrémistickej skupiny, ktorá v roku 1997 zmasakrovala 58 zahraničných turistov v starovekom egyptskom meste Luxor. Bol v spojení aj s vodcom medzinárodnej teroristickej siete al-Káida Usámom bin Ládinom v Afganistane

Nemenovaný príbuzný v Egypte dnes povedal, že Tahova manželka a brat dostali správu o jeho smrti. Príbuzný si želal zostať v anonymite z obáv pred odvetou, dodala tlačová agentúra AP. Hovorca ministerstva obrany USA Matthew Allen vyhlásil, že americký nálet zasiahol vozidlo a zabil niekoľko militantov al-Káidy. Dodal, že bezpečnostní predstavitelia nálet a jeho dôsledky stále hodnotia.

Viac o téme: USASýriaAl-Káida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu