Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vo Francúzsku vypukla panika, teroristické hrozby zatvárajú školy: Všetci zomriete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Tri prestížne parížske lýceá a šesť škôl vo francúzskom Lyone museli dnes uzavrieť v súvislosti s anonymnými hrozbami teroristických útokov.

Za necelý týždeň došlo v Francúzsku a v Británii už k trom podobným poplachom, uviedla tlačová agentúra Belga. Vyučovanie bolo dnes ráno zrušené na troch najprestížnejších stredných školách v Paríži - na lýceách markíza de Condorceta, Henricha IV. a Ľudovíta Veľkého. 

Išlo o reakciu na anonymné telefonické hrozby, ktoré varovali pred teroristickými útokmi. "Všetci zomrú," uviedla neznáma osoba v telefonickom odkaze.Tri uvedené lýceá, ako aj prestížna Francúzska Rímska škola (EFR), sa stali terčom nešpecifikovaných teroristických hrozieb aj minulý týždeň. Polícia zakaždým vykonala podrobné prehliadky a nenašla nič podozrivé. Podobný scenár a v rovnakých dňoch (utorok a štvrtok) bol zaznamenaný aj v oblasti anglického Birminghamu. 

Okrem Paríža bola dnes z rovnakých dôvodov v pohotovosti aj polícia v Lyone, kde štyri lýcea a ďalšie dve stredné školy prijali anonymný oznam o hroziacich bombových útokoch. Britské úrady museli aj dnes kvôli hrozbám útokov zavrieť osem škôl - šesť v oblasti West Midlands a dve v škótskom meste Glasgow.

Viac o téme: ParížTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu