Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Islamský štát zaútočil aj na Taliban: Džihádisti sa brutálne vraždia medzi sebou!

Islamský štát si chce podmaniť celý moslimský svet Zobraziť galériu (3)
Islamský štát si chce podmaniť celý moslimský svet (Zdroj: SITA)

KÁBUL – Teroristi sa púšťajú aj do súperenia medzi sebou a Taliban je v šoku. Džihádisti z Islamského štátu v prestrelke zabili najmenej desať jeho bojovníkov vo východnej provincii Nangarhár. Budú prahnúť po krvavej odvete a vyvraždia sa medzi sebou navzájom?

Extrémisti IS blízko rodiacej sa nangarhárskej základne Islamského štátu v Afganistane otvorili Pandorinu skrinku. Surovo popravili najmenej desať členov Talibanu a krvavý boj medzi teroristickými skupinami sa podľa Daily Mail zintenzívňuje.

FOTO Za holenie trest smrti: Pozrite sa, ako by vyzerali slovenské sexsymboly s bradou!

Teroristické skupiny si navzájom vyhlásili vojnu už v apríli po tom, ako afganský Taliban odmietol uznať legitimitu kalifátu IS a poprel oddanosť Abú Bakrovi al-Bagdádímu, lídrovi Islamského štátu. Vzápätí však nasledovala odveta a islamisti začali bojovať aj o územia pod kontrolou Talibanu. Informácie o krvavom strete priniesol portál India.com. Afganská provincia Nangarhár, ktorá hraničí s Pakistanom, je kľúčovým cieľom pre IS a radi by týmto územím rozšírili svoj kalifát. V jednom z afganských okresov sa im to už podarilo a Taliban sa začína báť o svoje pozície.

Taliban sa začína rozpadávať
Zobraziť galériu (3)
Taliban sa začína rozpadávať  (Zdroj: SITA)

Teroristické skupiny sú pod tlakom

Ešte v priebehu minulého roka niektorí členovia pakistanského Talibanu volali po podpore Islamského štátu, dokonca vyhlasovali vernosť Abú Bakrovi al-Bagdádímu, hoci chceli zostať súčasťou Talibanu. Argumentom sú pre nich úspechy islamistov v Sýrii a Iraku. Pod tlakom sa ocitli aj iné teroristické skupiny, ako napríklad skupina Al Shabaab vo východnej Afrike, al-Káida na Blízkom východe a Taliban v Strednej Ázii. Ak nevstúpia do radov Islamského štátu, stanú sa jeho nepriateľmi.

Islamský štát zaútočil aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

 

Viac o téme: TalibanISIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu