Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hrozia implantované bomby? USA sprísnia kontroly na letiskách

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

WASHINGTON - Teroristi by k útokom na lietadlá mohli použiť výbušniny implantované do tela! Pred touto možnosťou varovali Spojené štáty spojencov a letecké spoločnosti. Informovali o tom tlačové agentúry s odvolaním sa na amerického bezpečnostného činiteľa, ktorý si neželal byť menovaný.

Myšlienka ukrytia výbušnín alebo výbušných komponentov do ľudského tela nie je síce nová, ale americké úrady majú údajne čerstvé spravodajské informácie, ktoré svedčia o zvýšenom záujme teroristov o túto taktiku. Minulé útoky zahŕňali výbušniny ukryté v batožine, v topánkach, v oblečení a v rôznych predmetoch.

Zdroj upresnil, že USA nedávno získali vierohodnú spravodajskú informáciu, že jemenská odnož Al-Káidy, známa ako Al-Káida na Arabskom polostrove, pracuje na metódach, ako implantovať bomby svojím samovražedným atentátnikom. Zameriavať sa má súčasne aj na vývoj výbušnín, ktoré nemožno odhaliť štandardnými bezpečnostnými kontrolami.

Aj keď americká vláda zatiaľ nevie o prípravách žiadneho konkrétneho útoku, varovala vraj už pred touto možnosťou svojich zahraničných spojencov a aj predstaviteľov domácich a zahraničných aerolínií.

Americký Úrad pre bezpečnosť v doprave (TSA) upozornil, že ľudia cestujúci do USA zo zámoria môžu v tejto súvislosti očakávať prísnejšie bezpečnostné kontroly na letiskách. Hovorca TSA Nicholas Kimball upresnil, že ľudia sa môžu stretnúť napríklad s osobnými pohovormi a prehliadkami.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu