Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Z 88 obetí bolo na palube lietadla 21 cudzincov

MOSKVA - Na palube lietadla Boeing-737, ktoré v nedeľu havarovalo neďaleko ruského mesta Perm v strednej časti Uralu, zahynulo všetkých 82 pasažierov a 6-členná posádka, uviedla ruská letecká spoločnosť Aeroflot. Lietadlo viezlo 21 cudzincov.

Medzi obeťami sú občania z Azerbajdžanu, Ukrajiny, Francúzska, Švajčiarska, Lotyšska, USA, Nemecka, Turecka a Talianska, uvádza sa v stanovisku spoločnosti Aeroflot, ktorej stroj patril. "Boeing-737 viezol 82 cestujúcich vrátane siedmich detí a šesť-člennú posádku. Všetci sú mŕtvi," uviedla ruská letecká spoločnosť.

Lietadlo vzlietlo z moskovského letiska Šeremetevo v nedeľu o 1:12 (v sobotu o 23:12 SELČ). Keď sa pripravovalo na pristátie, letoví dispečeri s ním vo výške 1100 metrov stratili kontakt, uvádza Aeroflot. Vrak stroja sa našiel pri meste Perm vzdialenom asi 1200 kilometrov východne od Moskvy úplne zničený a zhorený. Jeho trosky sa rozprestierajú na ploche štyroch kilometrov štvorcových. Jednu z dvoch čiernych skriniek sa už podarilo nájsť.

Lietadlo sa zrútilo len niekoľko metrov od ľudských príbytkov. Pri nehode sa poškodila Transsibírska magistrála, železničná trať je medzi Permom a Jekaterinburgom mimo prevádzky. Príčina nešťastia nie je zatiaľ známa, zdroj ktorý citovala tlačová agentúra RIA Novosti uviedol, že mohlo ísť o poruchu motora, po ktorej vznikol požiar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu