Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Peklo na Novom Zélande má ďalšiu obeť: Po výbuchu ostrovného vulkánu zomrela ďalšia osoba

Erupcia sopky White Island na Novom Zélande
Erupcia sopky White Island na Novom Zélande (Zdroj: SITA/Lillani Hopkins via AP)

WELLINGTON - Počet oficiálnych obetí výbuchu novozélandského ostrovného vulkánu White Island z decembra minulého roka stúpol na 18 po tom, ako svojim zraneniam podľahla ďalšia hospitalizovaná osoba. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

V oficiálnom počte obetí nie sú zahrnuté dve osoby, ktoré sú stále nezvestné a ich telá sa zrejme nachádzajú v mori. Pátranie po nich stále pokračuje. "Polícia môže potvrdiť, že v austrálskej nemocnici zomrela včera v noci v dôsledku svojich zranení spôsobených pri erupcii sopky White Island ďalšia osoba," uviedol zástupca komisára John Tims. Totožnosť obete úrady nezverejnili.

Ide o druhú zranenú osobu, ktorá zomrela v austrálskej nemocnici. V čase erupcie, 9. decembra, sa na ostrovnom vulkáne White Island alebo v jeho okolí nachádzalo 47 návštevníkov, prevažne turistov. Najväčšia skupina 24 ľudí bola z Austrálie, ďalší pochádzali zo Spojených štátov, Nového Zélandu, Nemecka, Číny, Británie a Malajzie.

V nemocniciach na Novom Zélande a v Austrálii naďalej zostáva niekoľko zranených ľudí, mnohí z nich utrpeli závažné popáleniny. Lekári tvrdia, že na záchranu životov zranených doposiaľ použili štvrť milióna štvorcových centimetrov kože.

Viac o téme: ObeťSopkaErupciaNový ZélandWellington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu