Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rozsah tragédie sa stále zväčšuje: Počet obetí zemetrasenia a cunami prekročil 1500

(Zdroj: SITA/AP Photo/Tatan Syuflana)

PALU - Počet obetí nedávneho zemetrasenia a cunami na indonézskom ostrove Sulawesi prekročil 1500. Informovali o tom vo štvrtok miestne úrady, ktoré zvýšili smutnú bilanciu z 1424 už na 1558 mŕtvych. Takmer všetci prišli o život v meste Palu.

Centrálnu časť ostrova Sulawesi zasiahla minulý piatok séria ničivých zemetrasení a následné vlny cunami, ktoré dosahovali až tri metre. Najsilnejšie zo zemetrasení malo magnitúdu 7,5. Prírodné živly na ostrove tiež zničili letiská, nemocnice a ďalšiu kľúčovú infraštruktúru.

Tím francúzskych záchranárov narazil vo štvrtok na živého človeka pod troskami hotela Mercure v meste Palu. Ako informoval člen záchranárskeho tímu z Francúzska Philip Besson, prítomnosť života signalizovali technické zariadenia, pomocou ktorých vedia záchranári pod troskami lokalizovať prítomnosť životných funkcií ako tep srdca alebo dych. K nájdenej osobe sa však nevedeli dostať, keďže sa nachádza pod hrubou vrstvou betónu a bola už tma. Vyslobodiť sa ju pokúsia v piatok skoro ráno.

 

 

Viac o téme: CunamiZemetrasenie IndonéziaPalu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu