Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šerif vydal na Floride naozaj kuriózne varovanie: Nechráňte sa pred hurikánom streľbou

Hurikán Irma.
Hurikán Irma. (Zdroj: SITA/AP Photo/Wilfredo Lee)

MIAMI - Orgány v americkom štáte Florida vydali v súvislosti s príchodom hurikánu Irma kuriózne varovanie, ktoré sa týka údajného zámeru tisícok obyvateľov chrániť sa pred týmto ničivým živlom streľbou.

Agentúra AP dnes uviedla, že úrad šerifa v okrese Pasco na pobreží Mexického sa ešte v sobotu snažil prostredníctvom Twitteru presvedčiť Floriďanov, že strelné zbrane im v tomto prípade nepomôžu. "Nestrieľajte na Irmu. Neprinútite ju otočiť sa a bude to mať veľmi nebezpečné vedľajšie účinky," napísal v reakcii na vytvorenie facebookovej stránky, kde dvaja muži vyzývajú ľudí, aby sa zapojili do takejto akcie.

Hoci podľa AP išlo pravdepodobne len o žart, približne 80.000 ľudí naznačilo, že sa na takejto akcii zúčastnia alebo majú o to záujem. Úrad šerifa v okrese Pasco zverejnil neskôr na Twitteri ďalší príspevok, v ktorom žiada tisíce ľudí zdieľajúcich uvedenú stránku, aby zdieľali aj úradnú výzvu na prihlásenie dobrovoľníkov, ktorí majú byť nasadení v evakuačných centrách.

Silný hurikán Irma sa v uplynulých dňoch prehnal cez viaceré karibské ostrovy, kde napáchal rozsiahle škody, a v priebehu dneška zasiahol južnú časť amerického štátu Florida. Tzv. oko hurikánu by sa malo ďalej presúvať pozdĺž pobrežia Mexického zálivu smerom k Georgii.

Viac o téme: VarovanieHurikán Irma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu