Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Husté dažde si v južnej Číne vybrali svoju daň: FOTO Zosuv pôdy, záchranári hľadajú nezvestných

Záchranári hľadajú nezvestných po zosuvoch pôdy v čínskej provincii Fu-ťien Zobraziť galériu (3)
Záchranári hľadajú nezvestných po zosuvoch pôdy v čínskej provincii Fu-ťien (Zdroj: TASR)

PEKING - Po zosuve pôdy na mieste výstavby vodnej elektrárne v južnej Číne našli záchranári desať tiel, ďalších 31 ľudí je však stále nezvestných. Zranenia utrpelo 14 osôb, informovala s odvolaním sa na dnešné oznámenie miestnych úradov tlačová agentúra AP.

 K zosuvu došlo v nedeľu ráno po niekoľkých dňoch hustých dažďov v hornatom okrese Tchaj-ning v provincii Fu-ťien. Kamene a blato v celkovom objeme 100.000 kubických metrov zasypali kancelársku budovu a ubytovne robotníkov, uviedlo tlačové oddelenie komunistickej strany.

Záchranári hľadajú nezvestných po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Zranených, viacerých so zlomeninami, ošetrovali v nemocnici a boli v stabilnom stave, informovali čínske štátne médiá. Viac ako 600 záchranárov, vrátane hasičov a policajtov, pátralo po nezvestných a snažilo sa sprejazdniť zavalené a zaplavené cesty, aby mohli k miestu nehody dostať ťažkú techniku.

Záchranári hľadajú nezvestných po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Silné dažde sužujú veľkú časť južnej Číny od stredy a spôsobili v regióne viacero záplav a zosuvov pôdy. Oficiálna tlačová agentúra Sinchua uviedla, že 75-ročnú ženu a jej trojročného pravnuka strhla v noci na sobotu rozvodnená rieka v provincii Chu-pej. Búrky si predtým vyžiadali evakuáciu viac než 1000 ľudí v autonómnej oblasti Kuang-si a viedli k prepadnutiu cesty v susednej provincii Kuej-čou, pri ktorom jeden človek zahynul a ďalší je nezvestný.

Viac o téme: Zosuv pôdyČínaFu-ťien
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu