Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Havária dvoch malých lietadiel: 6 mŕtvych, 4 zázrakom prežili

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

NEW YORK - Malé lietadlo, na palube ktorého boli všetci traja učitelia z odľahlej aljašskej dediny, sa cez víkend zrútilo v divočine. Pri páde zahynul pilot a jeden z učiteľov; prežil učiteľský manželský pár a ich dve deti, napísala dnes agentúra AP.

Ďalšie malé lietadlo sa v nedeľu zrútil v americkom štáte Idaho. Po dopade na zem začalo horieť a na jeho palube zahynuli štyria ľudia, podľa zatiaľ kusých informácií išlo o členov jednej rodiny.

Ako spresnili aljašské zdroje, manželia Don a Rosemary Evansoví, ich desaťročný syn a osemročná dcéra, ktorí v sobotu leteli jednomotorovým lietadlom do svojho nového pôsobiska, boli prevezení do nemocnice v Anchorage. Ich zranenia predstavujú prevažne zlámané kosti a podľa lekárov nie je žiadne z nich ohrozujúce na živote.

Od stredy mala trojica učiteľov, ktorí boli na palube lietadla, začať vyučovať na škole s 18 žiakmi v dedine Anvik s 85 obyvateľmi. Príčinu nešťastia miestne úrady vyšetrujú.

Ide už o tretiu leteckú nehodu, ktorá sa v posledných týždňoch na Aljaške stala. So šťastím a bez zranení vyviazlo 13 ľudí na palube dvoch lietadiel, ktoré sa zrazila v úzkom riečnom údolí medzi horami v Anchorage. Oba lietadlá utrpeli menšie škody a piloti s nimi dokázali bezpečne pristáť.

Pilot a jeho rodina zahynuli pri ďalšom nešťastí 30. júla, keď sa zrazil s ďalším strojom pri jazere Amber severne od Anchorage. Pilot v druhom lietadle bol sám a prežil bez zranení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu