Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Medvedev: Saakašvili je duševne nestály človek závislý od drog

Michail Saakašvili
Michail Saakašvili

BRATISLAVA - Gruzínsky prezident Michail Saakašvili je nestabilný a závislý od užívania drog, vyhlásil v piatok podľa spravodajského portálu Russia Today ruský prezident Dmitrij Medvedev.

"Keď som sa ako prezident prvýkrát stretol so Saakašvilim, povedal som mu, že náš postoj k územnej celistvosti Gruzínska sa nemení.

Vyzval ma, aby sme začali rokovať. Dohodli sme sa na tom, že príde do Moskvy a podpíšeme dohodu o nepoužití sily," povedal Medvedev. Situácia sa podľa neho zmenila po tom, ako na scénu prišla americká ministerka zahraničných vecí Condoleezza Riceová, Saakašvili vraj prestal mať záujem o rokovania.

"Náš vzťah k nemu sa zmenil po tom, ako Gruzínsko začalo svoje vojenské akcie. Pochopili sme, že keď raz zacítil pach krvi, už sa nezastaví. Gruzínska hlava štátu nie je len mužom, s ktorých už nebudeme robiť žiadne dohody. Je to nepredvídateľný a duševné nestabilný človek závislý od drog. Západní novinári to vedia! Potrebuje Severoatlantická aliancia takéhoto lídra?" povedal podľa Russia Today Medvedev.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu