Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Módna návrhárka Jana Pištejová: Život navrhára je drina

Jana Pištejová Zobraziť galériu (7)
Jana Pištejová (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Slovensko má novú kráľovnú krásy pre rok 2008. Presne pred týždňom sa ňou stala 19-ročná Edita Krešáková zo Sene. Edita Krešáková spolu s ostatnými finalistkami Miss sa okrem iného počas finálového večera predviedli aj v nádherných večerných šatách od módnej návrhárky Jany Pištejovej.

Jana Pištejová vytvorila pre finalistky Miss Slovensko 2008 exkluzívnu kolekciu šiat spolu s moderátorkou a členkou poroty Zlaticou Puškárovou.

"Všetky šaty sú nesmierne optimistické, romantické a najmä sexy," prezradila Jana Pištejová. Na kolekcii sa podieľalo sedem krajčírok počas troch týždňov a spotrebovali 150 metrov látok, dodala návrhárka, ktorá pre Missky už vytvorila viacero kolekcií šiat.

Šaty, ktoré mala víťazka Miss Slovensko 2008 Edita Krešáková počas finálového večera oblečené, môžu byť vaše >>

Rozhovor

13:03:25 - otázka od: elena zo Sale Ahoj Janka, neviem ci si ma este pamatas, brala si si odo mna usateho kocurika :-)) chcela by som vediet ako sa mate...ci je maly uz velky a tak, dakujem za odpoved :-) jasne ze si ta pamatam elinka, kocurik armani je macicka, zistili sme to az neskor ale je skvela a som rada ze ju mame. ako sa tebe dari.....? O macicke ti zavolam, je toho dost co porozpravat.

13:06:07 - otázka od: Katka Dobry den, chcela by som sa spytat, ako sa vam spolupracovalo so Zlaticou? Velmi dobre. Zlatica je moja kamaratka s ktorou sa velmi rada stretavam a travim cas. Je vzdy o com rozpravat, je to inteligentna baba a malokedy byva smutna, takze sa vzdy nasmejeme.

13:12:13 - otázka od: Petko Dobry den len vam chcem povedat ze ste anjeli ze ste urobili super vec a peniazky zo siat pojdu tam kde ich potrebuju na dobry anjelik a tym to by som chcel aj vyzvat podnikatelov nech si z vas beru priklad !!! ste anjelik!!! aj so Zlatkou ! Dakujem, aj za Zlatku. Spolocne by sme chceli tymto projektom vyzvat podnikatelov, aby pomohli a aby pochopili, ze su aj ine a dolezitejsie problemy a ludia, ktorym dokazeme pomoct. Staci malo......

13:14:30 - otázka od: Saša Dobrý deň,Šaty na Miss sa mi veľmi páčili,hlavne na tých malých dievčatkách.A ktorú so súťažiacich ste mali ako favoritku na Miss?Ja som mala č.11 Lucku,nevyšlo,veľká škoda ,ale aspoň bola Miss sympatia,v tom bieloružovom boli úžasné aj s malinkou slečnou.Čo hovoríte na víťazku Editu? Tesim sa, ze sa ti saty pacili. Lucka bola krasna, tipovala som, ze bude druha alebo tretia ale nesatalo sa. S Editkou ako vitazkou som uplne spokojna. Fakt bola najkrajsia.

13:16:50 - otázka od: Lusesita pracujem ako modelka v milane. nedavno som sa z tade vratila. mam pocit, ze kopirujete modely od navrharov...... Nekopirujeme. Snazili sme sa vytvorit kolekciu modelov, ktora je trendy, chic, nabita entuziazmom a pozitivnou energiou. To je modna tema jari predsa.

13:18:57 - otázka od: bleskovka ahoj. pre koho najradsej navrhujes saty? Ahoj, najradsej asi pre Zlatku, Mariannu, Olinku Dubravsku, Ericku Judiniovu.............je s nimi fun a kazda z nich je nadherny typ.

13:21:50 - otázka od: Lila Ahoj Janka, chcela by som sa spýtať kde by som mohla vidieť Vaše modely ešte raz. Máte nejakú webovú stránku ? Vebovu stranku mame, nie je vsak aktualna. Nieco vsak chystame. Modely budu na predaj v mojom obchode v Auparku......vola sa UNIQUE. Tam ich aktualne uvidis a tam sa aj dozvies, ked bude nova webstranka hotova.

13:27:21 - otázka od: ***** dobry den...mam na vas jednu otazocku, myslite ze nato aby som sa stla modnou navrharkou je potrebna skola, ci je mozne sa uplatnit dajme tomu len s nejakym kurzom alebo inou formou vzdelania?a neviete mi poradit aku uroven ma VSVU v Bratislave, konkretne textilny design? :)dakujem za odpoved a pekny den Ahoj. Skola je urcite potrebna ale zdaleka ti nezaruci to, ci budes uspesna. Musis na sebe neustale pracovat a rozsirovat svoju klientelu. A samozrejme musis byt dobra a vediet zaujat svojimi modelmi zname osobnosti. Uroven VSVU nepoznam, nestudovala som tam. Ale drzim ti palce, bud tvrdohlava a pracovita, uspech sa dostavi. Ak si fakt dobra tak je to len otazka casu.

13:29:42 - otázka od: Ivana Dobrí deň. Veľmi sa mi páčili tie šaty ktoré si navrhla na miss. koľko ti trvalo než ste ich vymyslela? Ahoj, vymyslala som ich postupne za chodu samozrejme spolu so Zlatkou. Ako postupne prichadzali napady, tvorili sa modely. Koncepciu sme vsak mali predurcenu na zaciatku a tej sme sa drzali po cely cas.

13:31:58 - otázka od: natalia Dobry den,ste spokojna s Editkou,ktora vyhrala????????Kto bude predvadzat tu novu kolekciu,kde a kedy?????DAKUJEM Dobry den, s Editkou som teda nadmieru spokojna a co sa tyka kolekcie siat, ta bude vystavena v mojom obchode UNIQUE v Auparku uz tento vikend. Samozrejme je urcena na predaj.

13:37:45 - otázka od: ajka Dobrý deň ako ste sa dostali k tomu že budete návrhárka? Odmalicka som kreslila v zakladnej umeleckej skole, potom som postupne obsivala babiky a nakoniec seba a svoje tinedzerske kamaratky. Nabralo to spad na odevnej priemyslovke vo Svidniku, kde som navrhovala kolekcie do sutazi mlady modny tvorca, ktore boli uspesne a tam ma to zacalo bavit natolko, ze som u toho zostala dodnes. Samozrejme, ze som sa este dovzdelavala a pocestovala. Zivotne skusenosti su impulzy, ktore ta formuju a pre kreativneho cloveka su velmi dolezite.

13:39:59 - otázka od: larry ako sa mas? Mam sa fajn. Snazim sa nepracovat az tak dlho do noci, lebo nedostatok spanku je pre mna uplna smrt. A vcera som isla spat o 23.00 tak mi je dobre.

13:48:43 - otázka od: ľuba na ktory vas model ste najviac hrda? ktora osoba zo slovenskeho soubiznisu vam je najsympatickejsia? Ten model neurcim jeden, som hrda na celu kolekciu, je tam samozrejme par kuskov, ktore by som sama chcela mat vo svojom satniku ako napriklad ruzovo kremovy komplet so sortkami, alebo biele minikoktejlky s tylom..........najsympatickejsia je pre mna kazda povedzme celebrita, ktora je normalna a nema maniere. Mam rada ked je clovek prirozdeny a aj ked je nejake pripadne nedorozumenie, vyrozpravame si to bez toho, aby sme sa pourazali navzajom. Navyse mam rada inteligentnych a uprimnych ludi s takymi sa aj stykam, arogantni ma nerozhodia a ani nezaujimaju.

13:51:40 - otázka od: kikush ahoj janka.odkedy sa venujes modnemu navrharstvu,lebo som o tebe doteraz nepocula...ale uz viem,ze tvoja tvorba je super...este vela uspechov prajem... Dakujem velmi krasne. No....... navrharsvu sa venujem uz nejaky ten rok, nie som uplny novacik. Vzhladom na to, ze mam 34 rokov mam uz nieco za sebou, len to nebolo tak vidiet.

13:55:33 - otázka od: Laura Dobrý deň,na internete som sa dočítala,že víťazka miss bola určená už dopredu a že tam boli nejaké zákulisné machinácie okolo víťazky.Aj šaty ktoré mala a ktoré sú teraz v dražbe tomu zodpovedajú,lebo tie korzetíky by sa asi ťažšie dražili.Aký máte na to názor,lebo väčšina ľudí sa nestotožnila s názorom poroty,že Edita mala na to aby vyhrala,hlavne so svojou postavou.Ďakujem za odpoveď. Neverim ze by tam boli machinacie, poznam sa osobne s Luckou Hablovicovou a viem, ze by nieco take nedopustila. Saty bola nahoda, ak by vyhrala ina, spokojne by sa drazil aj korzet. Ono vsetky tie saty su urcene pre dobreho anjela, nielen tie co su v drazbe, preto sme to nevideli ako problem.

13:57:51 - otázka od: gosha Ahoj Janka, hlavne ta chcem pozdravit a popriat ti vela uspechou v navrhovani. Budes sit alebo navrhovat aj nieco pre panov? Cau bracho moj perfektny!!!! Nebudem sit pre panov, az tak strasne ma to nebavi a mam prace nad hlavu aj s damickami. PA PA. Pozdravujem vsetkych tam....Cmuk

13:59:45 - otázka od: Patrik z PP Jani ahoj, chcem Ti pogratulovat k uspechu ktory si dosiahla. Pozdravuj brata, ktoreho som uz roky rokuce nevidel. Cau Patrik. dakujem. Pozdravim. ......ale od ktoreho patrika? Myslim, ze ma kamosov patrikov viac.............

14:04:30 - otázka od: eviku Ahoj Janka, mas uzasnu kreativitu. Mas okrem mody umelecke sklony nejakeho ineho charakteru?? malujem obrazy akrylom, su to take modne ilustracie.....velmi farebne.

14:14:31 - otázka od: kristina Ahoj Jani, Krasne saty! Rada by som vedela, kde si studovala, ako sa vyvijala tvoja kariera a ako by si zhodnotila zivot navrhara na SK? Dakujem Kristina. To je strasidelne komplexna otazka.....!!! Takze v skratke studovala som na odevnej priemyslovke vo Svidniku, potom Textilnej univeryite v Liberci, tu som nedokoncila, London colege of Fashion, a potom uz len prax...........komercne skusenosti som nacerpala ako navrharka v ZOE, to ma prinutilo prestahovat sa do bratislavy .............. a odvtedy som tu. Zalozila som svoju znacku, vzala som si uver a otvorila obchod UNIQUE v Auparku, kde predavame konfekciu. Bavi ma, ze uz 40 000 ludi ma vo svojom satniku model mojej znacky. K salonu som sa prepracovala postupne ako narastala klientela. Zivot navrhara je drina, musi ta to bavit pretoze su aj ovela jednoduchsie sposoby ako zarabat.

14:15:24 - otázka od: paly Ahoj Jani, gratulujem ku skvelej kolekcii. Chcel by som vediet ci navrhujes aj panske kosele?:-) Vela stastia Ahoj paly, nie panske kosele nenavrhujem. Skoda........

14:19:16 - otázka od: alena Dobry den,saty na Miss 2008 boli uzasne, velmi romanticke a rafinovane.Modely sa mi velmi pacili.Navrhujete len pre celebrity alebo aj pre beznych ludi? Dakujem a prajem pekny den Dakujem za taky krasny feedback. Kazdy si u mna moze objednat model.

14:20:14 - otázka od: Zuzka Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať či je navrhovanie šiat velmi náročné?Dakujem a pekný deň Je to dost narocne ak ste clovek, ktory sa neuspokoji s hocicim.

14:23:24 - otázka od: Mário Ďurža Chcel by som Vás len pozdraviť poznám Vás od Vašich začiatkov vo firme ZOE keď ste zadávali výrobu v Ozete odkial Vás aj poznám. Milo ste ma prekvapila ako ste sa vypracovala. Prajem veľa ďalších uspechov pracovných aj súkromných. Mário Dakujem Mario. Pamatam si Vas jasne. Kam ste presli po zaniku Ozety? Dufam, ze ste verny odevakom.....!

14:25:32 - otázka od: Zuzana Dobrý deň.Musím Vám povedať že tiešaty boli úžastné,očarujúce.Chcem Vám zato poďakovať,lebo bez tý ch šiat by to nebolo to pravé orechové.A prajem pekný deň..paa Si zlata, tesi ma, ze sa nam to so Zlatkou takto podarilo.

14:28:30 - otázka od: Daniela Sdečne Vás zdravím. Tie šaty boli nádherné. Ako sa Vám spolupracovalo so Zlaticou?. Dakujem za pochvalu, som nesmierne rada, ze sa Vam saty pacili. Zlatka je pre mna cloviecik, s ktorym sa uzasne spolupracuje, je inteligentna, sikovna, nadsena pre vec a hlavne spravna kamoska.

14:41:47 - otázka od: EVulik Ahoj JAni, chcela som sa opýtať odkiaľ berieš všetkú tú inšpiráciu na tvoje šaty,velmi sa mi páčia tvoje "výtvory" ...MYslím si že patríš medzi najlepších a najkreatívnejších modnych návrhárov na Slovensku..Maj sa pekne papa Inspiracia je vsade vokol nas, treba prepnut gombik v hlave a vidiet veci, ktore bezne odignorujeme. Dakujem velmi velmi.................za vsetky ohlasy, velmi ma tesilo, ze som si tu s vami pokecala. Uz musim.......... Caute.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu