Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Roman Pomajbo: Čo vie o svojej žene

Roman je ženatý tri roky, ale s manželkou sa pozná už sedem.
Roman je ženatý tri roky, ale s manželkou sa pozná už sedem. (Zdroj: Nový Čas)

S manželkou Petrou žije na striedačku. Raz v Bratislave a raz v Prahe. Tento rok to zmení. Chce rodinu a tá potrebuje stále hniezdo.

Tento rozhovor robíme večer o pol siedmej. Viete, kde je teraz vaša manželka a čo robí?

Zhodou okolností to viem presne, pretože je v Bratislave, čo je dosť výnimočné. Teraz je doma a sedí za počítačom. Ak by sme sa stretli o týždeň, povedal by som, že neviem, kde je, lebo by bola v Prahe. A tak by som mohol iba rozmýšľať, čo asi tak robí.

A čo by asi tak mohla robiť?

Možno by bola s kamarátkou na káve alebo doma. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou by bola opäť za počítačom.

Mať dve domácnosti nie je asi jednoduché...

Tým, že nie sme spolu každý deň, sme si vzácni, ale momentálne rozmýšľame nad založením rodiny a to si vyžaduje mať jedno hniezdo, na čom už intenzívne pracujeme. Život s mojou ženou je naozaj nádherný a je až neuveriteľné, ako nám to všetko pekne vychádza. Takmer ako podľa šablóny – postav dom, zasaď strom, sploď syna. Myslím si, že rok 2008 bude dosť plodný.

Čo si myslíte, prečo sa vydala práve za vás?

To sa treba spýtať jej. Samozrejme, že z lásky. Pretože ma miluje! Aj keď zo žartu hovorí, že by ma žiadna iná nechcela. Žiť so mnou nie je ľahké.

Pamätáte si na svoje prvé rande?

Bolo to v Sydney. Prišli sme na stretnutie, ona s kamarátom a ja s kamarátkou. Po chvíli sa títo dvaja zdvihli, my sme zostali spolu sami a ako Petra hovorí: „Zrazu som s ním musela komunikovať.“ Zistila, že som fajn, príjemný a že si máme toho veľa čo povedať. Strávili sme spolu nádherný, plnohodnotný čas. Dlho sme boli iba kamaráti. Petra bola v Austrálii už dlhšie, vedela ako to tam chodí, pomáhala mi.

A ako prežívala váš prvý bozk?

Bolo to pri východe slnka. Povedal som si, že toto je tá správna romantická chvíľa. Pomaly som sa k nej približoval a viete, čo urobila ona? Začala predo mnou utekať. Predstavte si 30-ročného chlapa, ako behá po skalách ako kamzík a naháňa svoju priateľku. Bolo to zvláštne a smiešne zároveň, ale Petra bola veselá a šťastná. Napokon sa mi ju podarilo chytiť a pobozkať.

Čo máte na svojej manželke najradšej?

Moja Petra je ozajstná osobnosť. Mám rád jej chuť do života a optimizmus. Aj ja som veselý človek, ale niekedy sa príliš sťažujem a za všetkým vidím problémy a komplikácie. Petra je v pohode a všetko berie s ľahkosťou. Verí v dobro, lásku a radosť. Jej životné krédo znie: S úsmevom na tvári všetko sa lepšie podarí. Je úžasné mať vedľa seba takého človeka.

Občas však zahrmí aj v najlepšom vzťahu. Prezraďte, čo platí na vašu manželku, keď si ju chcete udobriť?

Nie som typ, ktorý sa urazí a tri dni sa nerozpráva. Keď vznikne konflikt, Petra si ho chce vydiskutovať. Takže si ju udobrím tým, že som ochotný sa s ňou o tom porozprávať. Peťka vnáša do nášho života rácio, ja zasa emócie.

Poznáte jej najlepšieho priateľa?

To som predsa ja! Petra je veľmi veselá a družná a má veľa známych, pre ktorých často organizuje stretnutia. Jedným z priateľov je aj jej tréner v posilňovni – vyšportovaný, pekný chlap. Keď som ho videl, žiarlil som ako Othello. Len čo som zistil, že viac ako Petra sa mu páčim ja, môže cvičiť, kedy len chce.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu