Streda5. jún 2024, meniny má Laura, zajtra Norbert

Andrea Corr: Najkrajšia žena Írska

Andrea Corr Zobraziť galériu (4)
Andrea Corr

Hity írskej súrodeneckej skupiny The Corrs znejú v rozhlasovom éteri, aj keď troch členov skupiny už viac než hudba zaujíma ich rodinný život. Jedinou výnimkou je najmladšia Andrea. V lete vydala svoj prvý sólový album Ten Feet High a poskytla nám exkluzívny rozhovor o živote obyčajnej hviezdy.

Dlho o vás nebolo počuť. Od vydania posledného štúdiového albumu The Corrs uplynulo už pár rokov... Nebáli ste sa, že by ste mohli zísť z očí aj z mysle fanúšikov? Prísť o všetku tú slávu?

Ja ani moji súrodenci sme nikdy nelipli na sláve ani sme si nezakladali na tom, že sme celebrity. Nikdy sme nechodili na honosné párty či iné spoločenské akcie. Podľa mňa je život v anonymite omnoho krajší, než keď je človek pod neustálym drobnohľadom. Ja sa sústreďujem na hudbu a to je jediné, čo je pre mňa podstatné.

V hudobnej brandži sa pohybujete od pätnástich rokov, toľko dnes majú napríklad adepti na SuperStar. Vy môžete po toľkých rokoch bilancovať. Nebolo to na spevácku kariéru priskoro?

Pozrite sa na to takto. V 15-ich dostanete vďaka speváckej kariére možnosť cestovať po svete! Mať svoje prvé vlastné piesne a tú nádhernú naivitu, ktorá sa už nikdy nezopakuje, bolo pre mňa úžasné. Nikdy to už nebude také ako na začiatku. Aj keď... na druhej strane... teraz mám zasa viac skúseností.

Andrea Corr: Najkrajšia žena
Zobraziť galériu (4)
Čiže?

Každý vek má svoje kladné aj záporné stránky a to sa odrazilo aj v mojej speváckej kariére. Je krásne, keď človek začína, je odvážny a cítiť to aj v jeho hudbe, a teraz nehovorím iba o sebe. Keď dnes počúvam prvé albumy The Corrs, hovorím si: veď sme boli ešte deti! Ale bolo to krásne. S pribúdajúcimi rokmi chce však človek hovoriť a spievať aj o iných veciach a iným spôsobom. Človek musí raz dospieť a urobiť ďalší krok.

Vy už dospelá ste, hoci na to nevyzeráte. Hádam nikto by neuhádol, že už máte Kristove roky. Aký je to pocit?

Ja sa cítim dobre. Neviem, prečo to všetci riešia. (smiech) Z pribúdajúcich rokov nemám stres, cítim sa bezpečnejšie, istejšie, viac si vychutnávam život a veci, ktoré mi ponúka. Žijem zo dňa na deň.

Predsa len, nie je to trošku neskoro na začiatok sólovej kariéry? Najmä v tejto sfére...

Neuvažovala som o tom takto, ale som presvedčená, že robím správnu vec a v správnom čase. Rozhodla som sa tak preto, lebo zvyšní členovia mojej rodiny boli zaneprázdnení starostlivosťou o svoje deti a ja nie. Vzala som to ako znamenie osudu.

Človek by povedal, že sa pridáte „k väčšine“ a namiesto hudby presmerujete svoju pozornosť tiež na plánovanie rodiny. Nie je ťažké plávať proti prúdu, keď všetci naokolo žijú babyboomom?

Nie. Súrodenci totiž chápu, že kráčam vlastnou cestou a že zrejme ešte nenastal čas, aby som sa aj ja venovala deťom.

Andrea Corr: Najkrajšia žena
Zobraziť galériu (4)
Venujme sa teda tomu, čo má vo vašom živote prioritu. Váš debutový sólový album Ten Feet High je na svete už niekoľko mesiacov. Aký máte z neho pocit?

Je to taký diár dievčiny, ktorá prechádza životom v tejto dobe. Sleduje okolie a ľudí, ale nikoho nesúdi. Čo sa týka hudobného štýlu, je to album absolútne odlišný od tých, ktoré sme robili s The Corrs. Koniec koncov, je to logické, keďže som ho robila sama. Je o mne, ja zaň nesiem zodpovednosť, pretože som sa na ňom podieľala po všetkých stránkach. Už sa nemôžem ukrývať za súrodencov, dlhé vlasy a mikrofón. Ale mám z toho veľkú radosť.

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že idete podobnou cestou ako Fergie, ktorá opustila The Black Eyed Peas, či Beyoncé, ktorá dala pred Destiny´s Child tiež prednosť vlastnej kariére. Dnes sú ich mená značkami, ktoré predajú asi čokoľvek. Máte podobné ambície?

Nie. Ja chcem skrátka robiť to, čo robím. Najlepšie, ako môžem. A tamtie kreatúry sa snažím držať si čo najďalej od tela. Nehovorím, že by mi bolo proti srsti, keby som dosiahla s tým, čo robím, rovnaký úspech ako ony. To by som bola určite šťastná. Ale nezaoberám sa tým nejako vážne, nechávam to na osud.

Vizuálne by ste mohli spomínaným slečnám určite konkurovať. Niekoľkokrát vás predsa označili za jednu z najkrajších žien Írska, Veľkej Británie, ba dokonca aj sveta...

Áno, niektoré časopisy to o mne píšu a môj otec s nimi súhlasí. (smiech)

Andrea Corr: Najkrajšia žena
Zobraziť galériu (4)
Potom na tom asi niečo pravdy bude! Máte nejaké tajné recepty na krásu?

Či na tom niečo pravdy je, neviem, samozrejme, že mi to lichotí. Ale podľa mňa pre každého muža je najkrajšou ženou na svete tá, ktorú miluje. A recept na krásu? Nič špeciálne. Väčšinou sa stravujem zdravo, rada sa prechádzam, nefajčím... To je asi všetko. Žijem celkom normálny život. Iba občas sa vo mne bije túžba po obyčajnom živote s kariérou speváčky a herečky. Snažím sa v tom nájsť rovnováhu.

Keď už ste načrtli tie citové záležitosti, nedá mi neopýtať sa, či má vo vašom živote miesto nejaký muž...

Môj otec!

Žeby vám to stačilo ku šťastiu? O tom pochybujem.

Máte pravdu, je tu ešte niekto... môj priateľ.

Môžete o ňom prezradiť niečo viac?

Radšej nie. Rada sa rozprávam o hudbe a o piesňach, je to taký môj obranný múr, za ktorý sa ukrývam. O svojom súkromí chcem mlčať, nechávam si ho iba pre seba a svojich najbližších.

Vždy keď sa o vás píše, pôsobíte ako slečna Dokonalá. Prezradíte na seba aj nejaké nedokonalosti?

O tých nehovorím! A to je pravdepodobne dôvod, prečo si ľudia myslia, že som dokonalá. (smiech) Ale, samozrejme, nikto nie je bez chyby. Ja napríklad všetko strácam, absolútne nemám zmysel pre orientáciu a vždy zablúdim... Je množstvo nedokonalých hlúpostí, ktoré o mne ľudia nevedia, ale asi ani nie je podstatné o nich hovoriť.

Dobre, posledná otázka. Tri veci, bez ktorých si neviete predstaviť svoj život?

Bez hudby, kníh a ľudí. A bez červeného vína! To sú štyri veci? Hádam môžem dostať výnimku, nie?

O Andrei Corr ste možno nevedeli, že:

  • randila napríklad s Robbiem Williamsom, s Gilesom Baxandaleom (manažér speváčky Charlotte Church) alebo s hercom Shaunom Evansom. Muž, s ktorým momentálne chodí, sa volá Brett Desmond a je to syn jedného z najbohatších mužov Írska,
  • okrem spevu sa venuje aj kariére herečky. Hrala napríklad vo filmovom muzikáli Evita (postavu milenky Juana Peróna),
  • jej sólový album produkoval Nellee Hooper a Bono z U2,
  • miluje cestovanie, no nevie si predstaviť, že by žila inde než v Írsku.
  • Nahlásiť chybu

    Odporúčame

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Stream naživo

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Celý program

    Ďalšie zo Zoznamu