Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mama ma prekliala

Krásna LUCIA si je istá, že o nej ešte budeme veľa počuť. Zobraziť galériu (5)
Krásna LUCIA si je istá, že o nej ešte budeme veľa počuť.

Je pekná, dobre spieva, jazdí na luxusnom jaguári, býva v dome otca milionára, má vraj priveľa sebavedomia a málo pokory, nerozpráva sa s mamou ani s babkou. Milión dôvodov, prečo LUCIA OLEŠOVÁ (19) „nemohla“ postúpiť do finále SuperStar.Je však jej život hodný iba závisti?

Machruje na jaguári! Kšeftoval s mafiou! Zničili ju otcove milióny! Lucia listuje v hrubom fascikli výstrižkov, čítajúc novinové titulky, potom zdvihne hlavu a so smiechom sa spýta: Kto by už mne po tomto poslal esemesku?

Bohatstvo sa na Slovensku odpúšťa ťažko. Nemyslíte si však, že vám viac poškodilo to, že ste vlastnú matku Zuzanu „predali“ za otcov luxus?

Moja matka... Nechcela som naše súkromie rozoberať v médiách, ale ona začala. Hrá sa na Matku roka, ale pravda je inde. Nič som nevymenila, ani nepredala. Iba som zostala s otcom, ale nie kvôli luxusu. Otec je mojou oporou a veľmi si ho vážim.


O vzťahoch v SuperStar:





Vaši boli spolu 18 rokov. Zo súrodencov ste najstaršia, najviac si pamätáte. Aké bolo manželstvo Olešovcov?

Nezhody mali celý život, hádali sa odjakživa. Mama a otec sú protichodné povahy. Keď dospeli k rozhodnutiu, že sa rozvedú, odľahlo mi. Roky som s plačom počúvala za dverami ich nekonečné hádky. Povedala som si, že aspoň moji mladší súrodenci budú vyrastať v pokoji. Veď majú iba 9 a 7 rokov. Mama sa o Alexa a Ninu nestarala. Celé dni sedela na internete a četovala. Keď počula, že sa otec vracia z práce, zbehla k deťom a tvárila sa, akože sa stará. Lenže na to sme tu mali dve pestúnky. V skutočnosti o deti nikdy nemala záujem.

S kým si toľko četovala?

Neviem... Ale potom mi rozprávala zážitky, čo jej kto povedal... Žila vo virtuálnom svete a dodnes v ňom zostala. Dnes sa hrá na opustenú matku troch detí a každý jej to žerie. Je skvelá herečka. Moderuje plesy, píše scenáre, jej svet je šoubiznis. Snívala o ňom odmalička. Je rada stredobodom pozornosti. Prísť do spoločnosti a urobiť vietor – veľký norkový kožuch, prstene, zlato, „veľké“ vlasy, silný mejkap, to je ona! A teraz robí skromnú...

Rodičia si nerozumeli dlhšie. Kedy sa to zhoršilo medzi vami a mamou?

Keď sa otec vrátil z väzenia, kde bol pol roka. Vtedy som si našla chlapca, ktorého mama neschvaľovala, nezhodli sme sa ani vo veciach, ktoré chcela podniknúť pre moju spevácku kariéru. Všetko hrozne tlačila, s čím som ja nesúhlasila. Keď do toho vstúpil otec, aby niečo povedal, všetko bolo zlé. Nevedeli nájsť spoločnú reč. Nasledovali hádky a zo mňa sa stala pingpongová loptička. Jedného dňa ma to prestalo baviť a povedala som dosť!

Dosť čomu?

Matkinmu vydieraniu. Keď som sa nebavila s otcom, bola na jej strane a neprotirečila jej, vtedy bolo všetko úžasné, najlepšie kamarátky. Ohovárala predo mnou otca a vytešovala sa, že jej prikyvujem. Na tom bol postavený náš vzťah. Nakoniec ma dotlačila do pozície – vyber si, on, alebo ja!

Mama ma prekliala
Zobraziť galériu (5)
Na tejto situácii mala určite svoj podiel aj otcova nová partnerka Daniela.

Iste, mala. Lenže ja som sa s ňou zoznámila ešte v čase, keď som netušila, že s otcom niečo majú. Pre mňa to bola iba jeho asistentka. Začali sme si „bohovsky“ rozumieť. Bola opakom mojej mamy. U nej som oporu nemala, s Danielou som sa mohla baviť o všetkom: o svojich láskach, problémoch. Vždy ma vypočula, poradila. Skamarátili sme sa. Až neskôr som sa dozvedela, že sú milenci.

Pre matku troch detí okolo štyridsiatky to musela byť poriadna rana. Viete sa vžiť do jej kože?

Neviem, pretože ona má svoj vlastný svet na míle vzdialený od reality a nie je ani takou matkou, za akú sa vydáva. Za 19 rokov o tom viem svoje. Vzťahy v rodine boli už aj tak neznesiteľné. Hádala som sa s mamou, s otcom, urobila som kopec hlúpostí. Matka, samozrejme, chcela, aby som sa Daniele postavila chrbtom.

Čo ste asi neurobili...

Mne bolo hlúpe povedať človeku, s ktorým som sa zblížila – nebudem sa s tebou baviť, lebo si otcova frajerka. Keby som ju predtým nepoznala, iste by mi bola celá situácia proti srsti. Lenže toto mama nikdy nedokázala pochopiť a asi to nikdy nepochopí, hoci si viem predstaviť, čo cíti. Viem, že je to silná káva, ale tak sa to zomlelo.

Mama ma prekliala
Zobraziť galériu (5)
Váš vzťah k Daniele sa teda v zásade nezmenil?

Danielu obdivujem. S otcom sú spolu päť rokov a ona je naozaj tá, čo tvorí rodinu. Povedzte mi, ktorá žena by chcela prísť do domácnosti, kde sú tri cudzie deti? Dennodenne sa motať okolo sporáka? Má pekný vzťah k mojim súrodencom, je pohodička, teším sa, sme jedna rodina. Doviedla k nám svojho štrnásťročného syna, takže teraz je to u nás ako v seriáli.

Otec vysťahoval mamu z domu až teraz v lete. Čo sa dialo medzitým?

Vzťahy sa zhoršovali, matka sa stala neznesiteľnou. Pred očami sa menila na psychicky labilného človeka. Začala robiť také veci, že som bola v šoku. V povahe to mala asi od začiatku, ale až potom sa prejavila naplno.

Čím vás šokovala?

Z ničoho nič začala biť buď mňa, alebo otĺkať otca, robila scény. Pred deťmi sa v hysterických záchvatoch hádzala o zem, trieskala dverami, hádzala fľaše. Ako nepríčetná. Bolo to poriadne psycho. Každý, kto bol proti nej, dostal jedinú odpoveď – nebavím sa s tebou, tresk, koniec. Pokúsila sa o samovraždu, veď tu bola záchranka. Predávkovala sa liekmi a schovala sa do skrine. Tam sme ju našli. Aby sa súrodenci na takéto scény nemuseli pozerať, hoci som sa celá triasla, mojou úlohou bolo vziať ich k sebe, tváriť sa, že sa nič nedeje, a zachraňovať situáciu. Hrali sme sa, aby zabudli. Zrazu som mala na sebe také bremeno, aké si málokto z mojich rovesníkov vie predstaviť.

Mama ma prekliala
Zobraziť galériu (5)
Napriek všetkému vaša matka tvrdí, že ste sa k nej nie raz vrátili.

Nie som človek, ktorý na niekoho rýchlo zanevrie. Dávam ľuďom veľa šancí a dala som ich aj jej. Predstavte si, že sme bývali v jednom dome, kde sme sa nezdravili, nerozprávali, iba sme sa obchádzali, akoby sme jedna pre druhú neexistovali. Mrzelo ma to, veď je to moja matka. Lenže začať s ňou rozhovor bolo nemožné. Hneď spustila výčitky, konštruktívna debata nehrozila. Snažila som sa jej poradiť, ale ona už nikoho nepočúvala. Odkopla nielen mňa, ale všetkých priateľov vrátane najlepšej kamarátky. A viete prečo? Lebo sa naďalej rozprávali s otcom. Ale veď to boli takmer dvadsaťročné rodinné priateľstvá. Naozaj som sa snažila, ale nič sa nedá donekonečna...

Kedy prekypel povestný hrniec u vás?

Všimli ste si, čo hovorí v rozhovore, ktorý ma tak vytočil? Citujem: „Mám tri deti a stále mať budem. Nikdy v živote by som jej (Lucii) neželala nič zlé a nikdy by som nechcela, aby trpela tak ako ja.“ A viete, čo povedala mne? Že mi želá, aby som skončila takisto ako ona, aby si aj môj muž raz doviedol milenku, a celé to zaklincovala slovami: preklínam ťa, už nie si moja dcéra, želám ti, aby si stratila hlas a aby si už nikdy nemohla spievať. Tu hovorí o troch deťoch, ale všade, mimo médií, má len dve. Babička, u ktorej som bola naposledy vtedy, keď mi vynadala do kuriev, takisto v televízii vyhlásila, že má dve vnúčatá. Takže ja asi nežijem alebo čo. Toto všetko sú len reči, aby vyzerala, aká je strašne fajn.

Znamená to, že cesta späť – k mame a babke neexistuje?

Momentálne nie, hoci čo sa mamy týka, verím, že potrebuje iba čas. Potrebuje sa dostať z tej zatrpknutosti a nenávisti, v ktorej žije. Už sa jej ukazuje aj na tvári, vyzerá úplne inak ako kedysi. Potrebuje sa z toho vyliečiť a dúfam, že to raz bude lepšie.

Babičkin teplý „bonz“ o tom, ako vás súrodenci načapali s Janom Novotným v posteli, bola iba pomsta?

Babička o mne nič nevie, nežije tu s nami. Týmito výrokmi mi chceli len uškodiť. Mám ja, naopak, brať vážne to, čo povedali oni mne? Ktosi sa mojej matky pýtal, či pozerá SuperStar. Povedala, že nie, ale teraz, keď Lucia vypadla, bude. Takto mi „fandí“!

Mama ma prekliala
Zobraziť galériu (5)

S Janom sme iba kamaráti. Nie som ani Mariannina, ani Luciina (Molnárová) sokyňa a nikdy som na ňu nezazerala. Veď sme sa spolu fotili.

Babička vám vyčítala aj trojmiliónové auto. Údajne sa vás spýtala: za toto si zapredala svoju mamu?

Opakujem, babička, ktorá ma údajne zbožňuje, o mne od chvíle, keď mi vynadala do kuriev, nič nevie. Ak, tak len sprostredkovane. Jaguár som dostala od otca na Vianoce a ani omylom nestál tri milióny.

Mama s babičkou vám zrejme nevedia odpustiť, že ste sa v súdnom procese, v ktorom išlo o zverenie detí do opatery jedného z rodičov, postavili na otcovu stranu.

Na súde som bola maximálne objektívna a nestranná, čo ocenila aj sudkyňa. Na základe všetkého, o čom sme sa doteraz rozprávali, zverili deti do otcovej opatery. Uňho sú lepšie predpoklady na ich výchovu. Nielen finančné, ale predovšetkým domáca pohoda, ktorá tu teraz vládne. Ja chcem len jediné. Aby moji súrodenci vyrastali v pokojnej rodinnej atmosfére bez hádok a hysterických výstupov. Nič viac a nič menej. Moja matka deti používa iba ako nástroj na vydieranie otca. Keď od nej prídu, sú ako vymenené. Vždy na deti kašľala a kašle na ne do dnešného dňa. Keď sú u nás, ani len nezavolá, či je všetko v poriadku, ako sa majú. Ja som dôkaz toho, aká v skutočnosti je. Čo ak raz Alex vysloví svoj názor, ktorý sa nebude zhodovať s matkiným, otočí sa mu chrbtom tak ako mne? Preto som aj ja na súde bojovala za to, aby mohli byť deti s otcom a so mnou, lebo som všetko rýchlo pochopila.

Nie najlepšie rodinné zázemie, hádky a rozvod sa na vás museli podpísať. Súvisí to s vaším údajne málo pokorným a priveľmi sebavedomým vystupovaním v SuperStar?

Tým, čo sa u nás dialo, som sa zrazu stala dospelou. Musela som dospieť. Rozvod a všetko s ním spojené zo mňa urobilo dosť pevnú skalu. Aj decká zo Super- Star mi občas hovorievali: Lucia, ty si taká stará! Som, mentálne minimálne o šesť rokov. Akoby som inak ustála ten mediálny tlak, ktorý sa počas súťaže okolo mňa zdvihol? Neprajnosť, nenávisť, pozrite si reakcie na nete, mi dodali ešte viac sebavedomia a sily. Nebolo ľahké vyjsť po tom všetkom na pódium, mnohé by sa z toho zosypali, ale ja som si zakaždým povedala – Lucia, musíš. Obrnila som sa a zrejme to bolo na mne vidieť. Sebavedomá som primerane svojmu veku a schopnostiam a nechýba mi ani pokora. Vážim si každý potlesk, ktorý príde po pesničke. Preň spievam. „Cítila som, že vypadnem, hoci malá nádej, že sa to divákom páčilo, vo mne driemala do poslednej chvíle.“ „S JANOM sme kamaráti, ale Ďurianovej konkurencia nie som.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu