Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Oravský zámok

Na Oravskom zámku sa nakrúcali aj známe slovenské rozprávky.
Na Oravskom zámku sa nakrúcali aj známe slovenské rozprávky.

Známy športovec a budúci moderátor Juraj Bača nie je, čo sa týka cestovania, žiadny začiatočník. Prešiel nielen kus sveta, ale navštívil aj viacero kútov našej rozmanitej krajiny.

„Dostal“ ho Oravský zámok. „Celá rodina sme spolu chodili na dovolenku k Oravskej priehrade asi šesť-sedem rokov po sebe. Oravský zámok považujem za div Slovenska, lebo som ho v detstve niekoľkokrát navštívil a bol som z neho nadšený. Teraz je už aj veľmi pekne zrekonštruovaný,“ hovorí sympatický Juraj Bača. Oravský zámok sa môže pochváliť náhrobkom Juraja Thurzu, ktorý patrí medzi najvýznamnejšie renesančné sochárske diela na Slovensku. Okrem filmu Dracula sa tu nakrúcali i známe rozprávky Kráľ Drozdia brada či Sokoliar Tomáš. K zámku sa viaže i niekoľko legiend. Jedna z najznámejších súvisí s Byzanským zrkadlom, ktoré má pri pohľade doň moc urobiť ženu krajšou. Treba si však dávať pozor, lebo legenda tiež hovorí, že ak sa potom ešte niekedy pozriete do iného zrkadla, stanete sa škaredšími!

Pozri kde sa nachádza Oravský zámok >>

Vaše tipy na 7 divov Slovenska na mape >>

Posielajte tipy a vyhrajte!

Svoje návrhy na 7 divov Slovenska - text a foto, nám posielajte na adresu: divyslovenska@novycas.sk. Zo siedmich víťazných divov bude vyžrebovaný jeden, ktorého autor získa víkendový pobyt v Tatralandii. Viac informácií >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu