Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Fandím e-sportu

E-sport (Electronic Sport) , je pomerne mladym sportom na celom svete ,kde hra clovek alebo skupina ludi proti inemu cloveku alebo skupine ludi, najviac ma zaraza ze konkretne u nas na Slovensku sa mu venuje minimalna pozornost.

V krajinach ako je Svedsko alebo Norsko je tento sport takmer rovnocenny ako Tenis alebo Hokej rozdiel je iba v tom ze pri E-sporte nepotrebujete silny a presny kop na branku ale poriadny reflex a premyslanie. Touto reportazou nie je zamerom niekoho prinutit sa o tento sport zaujimat ale aspon vediet nieco malo o nom , kedze sa v nasich mediach vobec neobjavuje . Media ? Myslim konretne televizia nieco ako Markiza az nato ze sa v nej nevysielaju Telenovely alebo Filmy ale zapas , turnaj alebo reportaze z oblasti elektronickeho sportu.

Podme k veci , zmyslom e-sportu je vlastne to co aj v inych sportoch , vyhrat a byt dobry , ukazat inym ze sme dobry v niecom pri com sa clovek nemusi spotit alebo zlomit nohu , popripadne vybit zub. Clovek hrajuci elektronicky sport viac menej sedi pri pocitataci ktore je jeho ihrisko , miesto kopaciek a dresu ma profesionalnu mysku s klavesnicou a sluchadka s mikofonom na popripadnu komunikaciu s clenmi teamu pri hrani urcitej hry.

Hry v e-sporte delime na teamove a solo (inac povedane , pre jedneho hraca). Kladiete si otazku co je to profesionalne hranie ? Ako moze byt nieco pri com clovek kysne a nepohybuje sa profesionalne ? Jednoducho , v e-sporte hravaju ludia proti sebe bud Teamovu hru alebo hru Solovu hru, na celom svete sa organizuju akcie na ktorych su vypisane urcite nazvy hier ktore sa budu hrat a clovek ktory sa venuje aspon jednej z nej sa moze dostavit na kvalifikaciu , na ktorej ked vyhra postupuje na konretnu akciu reprezentovat svoj Clan ( skupina ludi ktory maju ten isty ciel hrajucich pod spolocnym nazvom ) , alebo svoju krajinu , ano dobre pocujete krajinu , tieto akcie ktore maju nazov WCG (World Cyber Games) alebo ESWC (Electronic Sport World Cup ) sa organizuju kazdy rok v inej krajine a proti sebe nastupuju krajiny z EU a taktiez nesmie chybat reprezentacia USA.

Kazda organizovana akcia musi mat taktiez svojich sponzorov , medzi ne nemoze chybat AMD / Intel / Nvidia a taktiez vyrobcovia profesionalneho naradia ako su mysky , podlozky etc , najznamejsi su Razer , SteelPad , Icemat alebo Logitech.Hry ktore sa hraju sa kazdy rok menia a dava sa to vediet dopredu aby kazdy vedel ci sa ma dobre pripravit a denno denne trenovat alebo sa moze flakat a pozerat na priebeh cez internet alebo pride pozriet osobne na podujatie . Najhranejsie hry v e-sporte su Conter Strike 1.6 , je to hra ktora sa drzi v prvych prieckach hratelnosti uz niekolko rokov , ide vlastne o 2 Teamy 5 ludi na 5 ludi ktore medzi sebou superia v eleminovani supera , ide vlastne o klasicku strielacku , cize ked vas eliminuju tak cakate na dalsie kolo a mozte len dufat ze vas team eliminuje ostatnych nepriatelov.Stoja tu proti sebe 2 strany a to Policia a Terorristi , cielom terroristov je polozit C4 na urcene miesto a chranit ju tak aby za par sekund mohla bez problemov explodovat, cielom Policie je zas zabranit Terorristom tomuto cinu. Najznamejsie teamy su NiP (Ninja in Pyjamas), SchroetKommando a mohol by som pokracovat dalej. Dalsie zname hry ktore sa v e-sporte hravaju su Warcraft3 TFT alebo C&C Tiberium Wars, tu ide o RealTime strategie bude 1vs1 alebo 2vs2.

Pytate sa preco ste o takom niecom doteraz nevedeli ? No predsa na Slovensku je tento sport akoby tabu. Staci mu trosku pomoct , dostat ho do medii , aby o nom vedel kazdy . I ked u nas existuje dost velka komunita ludi ktory sa mu venuju , nie je pre nich akoby podpora , podporu robia v Elektronickom sporte Sponzori a Media, ktori zabezpecuju Clanom alebo Teamom financie na rozne Akcie , turnaje . Tieto teamy alebo clany by im zas opetovali dobru reklamu a prezentaciu na tychto akciach.

Profesionalny hrac ? Je to clovek ktory ma staly prijem ako kazdy iny pracujuci clovek , a len za to ze je ochotny trenovat a zucastnovat sa akcii (turnaje) , cim vacsie vykony podava dostava sa mu viac ponuk alebo moznosti ist dalej , dostat sa do lepsieho Teamu , medzi ludi podobnych jemu.

Medzi zname E-sport web stranky patri bezpochybne www.e-sports.sk alebo www.united-games.cz , je i mnoho zahranicnych.

Taktiez nemoze chybat pre hracov e-sportu poriadna liga pocas celeho roka, jedna z najznamejsich je americka CPL , CyberathleteProfesionalLeague (nieco ako NHL alebo NBA) , na ktory sa vzdy na konci sezony spravi turnaj o velmi pekne ceny a samozrejme slavu. Ceny na poriadnej akcii , turnaju sa pohybuju okolo 12 000€ za 1 miesto v hre Counter – strike , samozrejme tieto ceny sa menia podla poctu sponzorov , taktiez nemozu chybat ani vecne ceny ako Hardware do Pocitaca ci vybavenie pre profesionalne hraca , ktora nestoji 100sk ani 1000sk , cena takejto vybavy sa pohybuje okolo 5000sk . Sklada sa z Profesionalnej mysky , klavesnice , sluchatiek a doplnkov.

Je to mlady sport , preto mu treba dat viac casu aby si nasiel coraz viac priaznivcov a ludi ktory su ochotni sa venovat tomuto krasnemu sportu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu