Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Najvyšší pes Obor George meria 109 cm

Obor George najradšej posedáva na gauči
Obor George najradšej posedáva na gauči

WASHINGTON - Nemeckú dogu Giant Georgea (Obra Georgea) z Tucsonu v Arizonu oficiálne uznali za najvyššieho psa na svete. V kohútiku meria 109 centimetrov. V pondelok to oznámili inšpektori z Guinnessovej knihy rekordov, ktorí sa do Tucsonu vydali kvôli rozchádzajúcim sa údajom o výške tohto ašpiranta na zápis do knihy.

Obor George o dva centimetre prekonáva svojho najbližšieho rivala Titana, čo je tiež nemecká doga, ktorá žije v San Diegu v Kalifornii.

Rekordman váži 111 kilogramov a mesačne zožerie pol metráka potravy. Má štyri roky a nespí v búde, ale delí sa o veľkorozmernú posteľ so svojím majiteľom Davom Nasserom.

O jeho popularite svedčí, že už má i svoju internetovú stránku www.giantgeorge.com a že ho pozvali do šou najpopulárnejšej americkej televíznej moderátorky Oprah Winfreyovej.

Na šou do Chicaga letel v kabíne ako každý iný cestujúcí a mal pre seba v prednej časti lietadla rad troch sedadiel. Každý si ho chcel vyfotiť, takže pilot musel nakoniec rozsvietiť nápis "Pripútajte sa", povedal Nasser.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu