Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kuriozity roku: Osmorčatá, farár-sexuológ a iné

Matka osmorčiat a požierač švábov
Matka osmorčiat a požierač švábov

BRATISLAVA - Prinášame vám výber kurióznych udalostí a rekordov, ktoré vzbudili pozornosť v tomto roku. Nebolo ich málo!


- Turisti z celého sveta sa schádzajú v bolívijskej metropole La Paz. Skôr ako pamätihodnosti mesta ich ale priťahujú drogy. Práve tu môžu vstúpiť do prvého kokaínového baru na svete.

- Saudská Arabka podala žiadosť o rozvod, pretože náhodou zistila, že jej manžel dal prezývku podľa americkej základne na Kube Guantanamo. Mal ju tak uloženú vo svojom mobile.

- Istý čínsky kaderník vytvoril pri príležitosti 60. výročia založenia komunistickej Číny z ľudských vlasov repliky budov a monumentov nachádzajúcich sa na pekingskom námestí Tchien-an-men.

- Američanka Nadya Sulemanová, ktorá porodila osmorčatá, má už celkovo 14 detí. Nie je vydatá, všetci potomkovia sú "zo skúmavky".




- Po 27 rokoch sa vďaka internetovej sociálnej sieti Facebook stretla matka so svojím synom, ktorého jeho otec uniesol do Maďarska. Gavina Paros na Facebooku vystopovala jeho teta, ktorá žije v Liverpoole.

- V Keni zomrel v 90 rokoch najstarší školák na svete. Kimani Ngang marug začal chodiť do základnej školy v roku 2004. K nevôli učiteľov i svojich malých spolužiakov bol vášnivým milovníkom cigariet.

- Bestsellerom sa v Poľsku stala kniha o sexe od kňaza Ksaweryho Knotze. Ten vysvetľuje, že manželský sex sa nemusí odohrávať za tmy, môže byť necudný aj plný fantázie a zároveň nemusí byť hriešny.

- Druhé dieťa porodil tridsaťpäťročný americký transsexuál Thomas Beatie, ktorého médiá prezývajú "tehotný muž". Rodičia už majú dcérku Susan Juliette, ktorá sa narodila v júni 2008.



- Ruský miliardár a majiteľ futbalovej Chelsea Roman Abramovič ukázal, že napriek kríze si vie užívať. Za obed s priateľmi v newyorskej reštaurácii zaplatil 47.000 dolárov.

- Americké úrady odobrali rodičom Adolfa Hitlera (3) a jeho dve sestry, ktorých mená pripomínajú nacistickú éru. Už predtým tamojšia pekáreň odmietla na narodeninovú tortu napísať celé meno Adolfa.

- Spis s názvom Svetový výhľad na roky 2009 - 2014 pre 60 miligramové obaly na čerstvý syr získal titul Nejdivnejšia kniha roka v súťaži, ktorá sa každoročne organizuje v Británii.

- Prekvapenie zažili dediči anglického lekára, keď pri upratovaní pozostalosti otvorili garáž. Pod vrstvou prachu tu našli unikátne Bugatti s hodnotou tri milióny libier.

- Vláda súostrovia Maledivy vyzvala všetky krajiny sveta k zníženiu exhalátov oxidu uhličitého. Dokument podpísali ministri na zasadnutí, ktoré sa konalo v hĺbke päť metrov pod morskou hladinou.

- Šestnásť obrovských švábov malgašských si dokázal napchať do pusy predavač v obchode s potrebami pre zvieratá v meste Lansing v americkom štáte Michigan. Hmyz udržal v ústach desať sekúnd.



- Ugandu šokoval prípad dvoch mladých školáčok, ktoré si zo školy len "odskočili" k pôrodu a popoludní pokračovali v testoch. Ľudia vraj boli ohromení, s akým nasadením berú svoje povinnosti.

- V špeciálne upravenom lietadle si povedali "áno" dvaja Newyorčania. Stali sa tak pravdepodobne prvým párom, ktorý uzavrel manželstvo v stave beztiaže. Obrad sa konal vo výške niekoľko tisíc metrov nad Mexickým zálivom.

- Ben Southall z Británie vyhral súťaž o najlepšie zamestnanie na svete - správcovstvo ostrova pri austrálskom štáte Queensland. V popise práce bude mať "prieskum ostrovov Veľkého bariérového útesu, plávanie, šnorchlovanie a užívanie si tropického podnebia a životného štýlu".



- Macedónec (8) sa stal zrejme najmladším počítačovým odborníkom na svete po tom, čo zložil skúšky vo firmy Microsoft. Vo svojej vlasti je Marko Calasan vďaka tomu celebritou.

- Za 350.000 dolárov bola vydražená slávna trblietavá rukavica zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona, ktorú mal na ruke, keď v roku 1983 predstavil svoju preslávený moon walk.



- Samopal AK-47, dva ručné granáty, protitankovú mínu a osobný počítač. To sú ceny, ktoré v Somálsku dostal sedemnásťročný víťaz súťaže v recitácii veršov z Koránu, svätej knihy moslimov.

- Britka Sara Campbellová (38) prekonala na Bahamách ženský svetový rekord v potápaní na jeden nádych, keď sa ponorila do hĺbky 96 metrov. Pod vodou strávila tri minúty a 36 sekúnd.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu