Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Fico pozval hráčov na poldeci, chceli zrušiť dane!

Robert Fico, Robert Kaliňák a Vladimír Weiss st.
Robert Fico, Robert Kaliňák a Vladimír Weiss st.

BRATISLAVA - Stredajšie záverečné stretnutie 3. skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné futbalové MS do Juhoafrickej republiky medzi Poľskom a Slovenskom si nenechal ujsť ani slovenský premiér Robert Fico.

"Gratulujem vám ku skvelému úspechu. Fantasticky reprezentujete našu krajinu. Keď si predstavím, že na budúci rok budete v Juhoafrickej republike behať po trávnikoch v slovenských dresoch a s vašimi menami na chrbte, je to skvelý pocit," prihovoril sa predseda vlády Slovenskej republiky Hamšíkovi a spol. na palube vládnej letky počas nočného návratu z Poľska do Bratislavy.

"Všetkých vás pozývam k sebe na Úrad vlády SR na poldeci pred vaším novembrovým priateľským duelom," pokračoval R. Fico vo svojom príhovore. Premiér sa vzápätí vyjadril aj ku skandovaniu futbalistov "zrušiť dane".

"Momentálne máme na Slovensku 19-percentnú daň, ale keď na tom trváte, môžeme diskutovať aspoň o jej znížení," vyhlásil Robert Fico a jeho slová boli vzápätí odmenené veľkým potleskom.

Predseda vlády Slovenska sa potom vyjadril aj na adresu skvelých slovenských fanúšikov, ktorí prišli povzbudiť svoj tím do Chorzówa aj napriek veľmi zlému počasiu. "Ďakujem aj našim zamrznutým divákom, vytvorili veľmi peknú atmosféru. No dúfam, že bolo počuť aj nás z VIP-sektora, ako sme povzbudzovali," dodal Robert Fico.Predseda vlády síce pripustil aspoň debatu o ich znížení, napätá situácia vo verejných financiách však zrejme nepustí.

Správca štátnej kasy, ministerstvo financií, však zdá sa zostane neoblomné. Situácia vo verejných financiách totiž v čase krízy nie je "ružová" a preto ani želania futbalistov, ktorí si vybojovali historický postup na budúcoročné majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike, zrejme nebude možné vypočuť. "Ministerstvo financií neuvažuje o znížení dane z príjmu," reagoval pre hovorca rezortu financií Miroslav Šmál.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu