Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovan oslávil titul s fanúšikmi

Radosť Slovanistov zo zisku majstrovského titulu.
Radosť Slovanistov zo zisku majstrovského titulu.

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava sa pravidlom, že majstrovský titul treba osláviť aj s fanúšikmi, riadili aj tento rok a o radosť zo svojho siedmeho titulu sa prišli na bratislavské Primaciálne námestie podeliť so svojimi priaznivcami. A tešili sa akoby neoslavovali siedmy, ale prvý titul.

Staronových šampiónov prijal primátor hlavného mesta Andrej Ďurkovský a každému odovzdal pamätnú známku k 1100. výročiu prvej písomnej zmienky o Bratislave. Vzácny dar dostal aj klub - primátor slovenským hokejovým majstrom odovzdal vyše polmetra vysokú vázu z modrého skla. "Hrali ste aj za nás a ja sa vám chcem poďakovať za skvelú reprezentáciu hlavného mesta. Týmto titulom ste ukázali, že aj majstrovstvá sveta patria do Bratislavy," povedal Andrej Ďurkovský a od hokejistov dostal zlatú medailu.


Na Primaciálne námestie v Bratislave prišli so Slovanom osláviť titul aj stovky fanúšikov:





Z okna Primaciálneho paláca ukázal zaplnenému námestiu majstrovskú trofej najprv kapitán Róbert Döme, po ňom sa s fanúšikmi o radosť podelili aj ostatní hrdinovia so zlatými medailami na krku. Najväčší potlesk si však vyslúžil kouč Zdeno Cíger. Následne sa belasí presunuli na pódium a oslavy mohli pokračovať. "Hokej hrám už dlho a precestoval som kus sveta. Ale také vynikajúce mužstvo a takých skvelých fanúšikov ako tu, som ešte nestretol," poďakoval sa za podporu počas sezóny priaznivcom Slovana kapitán mužstva Róbert Döme.

Pridal sa k nemu aj brankár Sasu Hovi: "Nemám hlas, ale ďakujem vám, že ste pri nás stáli, či sa nám darilo alebo nie. Dôležité bolo, že sme hrali spolu." Spoločne s fanúšikmi a s kapelou Karpina si hokejoví majstri zaspievali hymnu Slovana či We are the Champions od skupiny Queen. Fanúšikovia skandovali mená hráčov, tí vyhadzovali nad hlavy kouča Cígera či Sasu Hoviho.

Hokejisti Slovana vyhrali siedmy zápas finále nad Košičanmi v piatok, ako strávili víkend, prezradiť nechceli. "To by malo zostať v kabíne," tajil kapitán Döme a dodal, že po spoločnej večeri v pondelok ich čakajú ešte nejaké klubové povinnosti a najbližšie sa stretnú až v rámci letnej prípravy. "Bolo toho veľa, chalani si to zaslúžia. Na záver sezóny sa treba odviazať," uviedol kouč Zdeno Cíger, o ktorého budúcnosti by malo vedenie klubu rozhodnúť v stredu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu