Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Prestrelka v centre Prahy - muž sa zastrelil pred očami policajtov

Na snímke sú policajti na mieste zásahu. Zobraziť galériu (2)
Na snímke sú policajti na mieste zásahu. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - V centre Prahy sa dnes napoludnie zastrelil 32-ročný muž pri úteku pred policajnou hliadkou. Policajti predtým postrelili muža do nohy. ČTK to potvrdila hovorkyňa pražskej polície Eva Brožová.

Podľa serveru Nova.cz mohlo ísť o lupiča, ktorý v ostatných dňoch prepadával pražské banky. Vyšetrovanie prípadu prevzala Inšpekcia ministerstva vnútra.

Muž začal utekať pred policajtami po tom, keď ho v rámci bežnej kontroly zastavili na Masarykovej stanici. Dostal sa až do garáží neďalekého obchodného centra Palladium, kde podľa Brožovej začal ohrozovať policajtov zbraňou. Jeden z policajtov ho postrelil do nohy a muž následne obrátil svoju zbraň proti sebe. Policajti ho údajne odhovárali od spáchania samovraždy.

Hovorkyňa Inšpekcie ministerstva vnútra Martina Lidlová ČTK povedala, že prípad prevzala inšpekcia, pretože pri tomto prípade strieľali aj policajti. Akékoľvek ďalšie informácie odmietla poskytnúť.





Serveru Týden.cz povedal očitý svedok policajnej prestrelky, že muž so zbraňou pôvodne vbehol do obchodného domu Kotva, ktorý stojí oproti Palladiu. Potom údajne zamieril na stanovisko taxíkov, ale žiadny z taxikárov ho nepustil do vozidla. Preto utiekol do podzemných garáží Palladia. Prenasledoval ho údajne len jeden policajt, ostatní sa držali v úzadí.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu