Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Federer bojuje proti AIDS

Roger Federer
Roger Federer (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Svetová tenisová jednotka Roger Federer bude jednou z hlavných postáv televíznych spotov, ktoré upozorňujú na možnosť prenosu vírusu HIV z matky na dieťa.

Tieto televízne šoty sa budú vysielať po celom svete a predstavitelia Detského fondu OSN ho pripravujú v súvislosti so Svetovým dňom boja proti AIDS, ktorý bude 1. decembra. Švajčiarsky tenista, ktorý je tiež veľvyslancom dobrej vôle UNICEF, bude účinkovať v 30-sekundovom videoklipe, ktorý bude v angličtine, francúzštine a nemčine. "Videl som deti v Juhoafrickej republike, ktoré boli nakazené touto chorobou. Je to veľký problém, najmä v najchudobnejších oblastiach. Je potrebné odstrániť naše predsudky. Musíme o tomto probléme hovoriť otvorene," uviedol 26-ročný tenisový mág.

Rodák z Bazileja bol ochotný poskytnúť svoju tvár a podporiť tak deti nakazené touto smrteľnou chorobou. "Šport vytvára príležitosti a učí deti práci v skupine. Umožňuje im tiež vyhnúť sa nákaze," dodal Federer. Počet novonakazených sa v Juhoafrickej republike len za minulý rok zvýšil o 1,7 milióna ľudí, pričom práve vírus HIV je jedným z najväčších problémov tejto krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu