Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Brit doplietol chorvátsku hymnu a spieval: Môj penis je hora

Chorvátskych futbalistov chyba v hymne dobre naštartovala.
Chorvátskych futbalistov chyba v hymne dobre naštartovala.

LONDÝN - Chorváti predvčerom porazili Anglicko 3:2. A nie je to nič divné, keďže na úvod kvalifikačného stretnutia na Majstrovstvá Európy britský spevák spieval hymnu hosťujúceho tímu tak, že poplietol jej slová a štadiónom sa rozliehalo: „Môj penis je hora.“

Táto chyba hráčov tak rozosmiala, že sa na ihrisku vo Wembley uvoľnili a domáci tím rozdrvili. Chorvátska hymna je napísaná v starej forme jazyka a k zámene významu pri nepresnej výslovnosti môže dojsť veľmi ľahko. A to sa Tonymu Henrymu skutočne podarilo. Namiesto „mila kuda si planina“ vyslovil „mila kura si planina“. Pôvodná verzia sa dá preložiť ako „moja drahá, vieš, ako milujeme tvoje hory“, zatiaľ čo druhá verzia znamená „moja drahá, môj penis je hora“.





Futbalisti Vedran Corluka a Luka Modric počuli spevákovu nepresnú výslovnosť a začali sa na seba smiať. Podobné to bolo i u ďalších reprezentantov či chorvátskych fanúšikov v hľadisku. „Bolo by skvelé, keby sa Tony Henry mohol pripojiť k chorvátskemu tímu a fanúšikom na Majstrovstvá Európy v Rakúsku a Švajčiarsku. Zreteľne uvoľnil napätie u chorvátskych hráčov pred zápasom vo Wembley a pokiaľ toto pomohlo k víťazstvu, prečo ho nepozvať, aby sa pripojil k tímu na Euro 2008, aby víťazné šťastie pokračovalo,“ napísal novinár Mate Prlic pre chorvátsky internetový magazín Torcida, ktorý je zasvätený futbalu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu