Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tu extrémisti útočili reťazami a palicami!

Hromadná a brutálna bitka sa v piatok večer strhla pred diskotékou Fontána v Banskej Bystrici Zobraziť galériu (2)
Hromadná a brutálna bitka sa v piatok večer strhla pred diskotékou Fontána v Banskej Bystrici (Zdroj: YouTube)

BANSKÁ BYSTRICA - Brutálna hromadná bitka v centre Banskej Bystrice. Nevinných a nič netušiacich mladých ľudí, ktorí sa zabávali na diskotéke v bare Fontána, napadla skupina neonacistov.

V centre mesta sa v noci dokonca ozývalo hromadné skandovanie hitlerovského hesla Sieg Heil. Do bitky sa zapojili aj desiatky anarchistov, ktorí mali neďaleko koncert. Na prvých policajtov, ktorí k incidentu prišli, začali útočníci hádzať sklenené fľaše. Šialenstvo ukončil až príchod všetkých policajných hliadok, ktoré boli v službe.

Bitka sa strhla pri vchode do diskotéky Fontána v centre Banskej Bystrice. Skupina asi 20 až 30 extrémistov napadla mladých ľudí, ktorí sa tam zabávali. Z priestorov diskotéky začali vybiehať ďalší ľudia, ktorí sa zapojili do bitky. "Boli to určite skíni. Veď ich viem rozoznať podľa oblečenia i účesov a navyše aj hajlovali," povedal nám svedok hromadnej bitky.

"Nastal veľký zmätok. Ľudia sa nemohli dostať von z diskotéky, lebo bitka bola pred jej vchodom a aj na námestí. Vyholenci mali reťaze a palice. Objavili sa tam dokonca aj nože. Mlátili sa hlava-nehlava, bez príčiny. Niektorí kopali aj do ľudí, ktorí ležali na zemi. Našťastie, po pár minútach prišla polícia. Aj do nich však začali hádzať fľaše," dodal svedok incidentu, podľa ktorého však nikoho vážne nezranili.

Podľa našich informácií sa do bitky so skínmi mali zapojiť aj "pankáči", ktorí mali v blízkosti Fontány koncert, takže medzi sebou si to doslova rozdávala takmer stovka ľudí. Dve hliadky policajných áut, ktoré prišli na miesto, nemali preto žiadnu šancu zasiahnuť proti bitkárom. Tí sa upokojili, až keď prišlo po pár sekundách ďalších 5 policajných áut.

"K miestu incidentu boli stiahnuté všetky hliadky z mesta. Tie boli navyše posilnené o špeciálne zložky. Určite začneme tento incident preverovať, nemôžeme to nechať bez povšimnutia. To, či išlo o útok extrémnych skupín, zatiaľ nemôžem potvrdiť. Polícia však tieto skupiny stále monitoruje," povedala Petra Babulicová, zástupkyňa banskobystrickej policajnej hovorkyne, ktorá dodala, že pri bitke bol jeden človek zranený.





ČÍTAJTE V NOVOM VYDANÍ TÝŽDENNÍKA NOVÝ ČAS NEDEĽA

 

Tu extrémisti útočili reťazami
Zobraziť galériu (2)
Exkluzívnu spoveď manželky Roba Miklu Majky si prečítate v aktuálnom vydaní týždenníka Nový Čas Nedeľa.
   

NOVÝ ČAS NEDEĽA už dnes v predaji na celom Slovensku!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu