Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Addo opľul súpera, dostal štvorzápasový dištanc

Obranca PSV Eindhoven Eric Addo opľul útočníka Fenerbahce Istanbul Semiha Sentürka.
Obranca PSV Eindhoven Eric Addo opľul útočníka Fenerbahce Istanbul Semiha Sentürka.

NYON - Pľuvanec obrancu PSV Eindhoven Erica Adda smerom k útočníkovi Fenerbahce Istanbul Semihovi Sentürkovi v utorňajšom dueli skupinovej fázy Ligy majstrov 2007/08 (0:0) nezostal bez odozvy Európskej futbalovej únie (UEFA), od ktorej dostal Ghančan štvorzápasový dištanc v európskych klubových súťažiach.

Incident sa odohral v prvom polčase a podľa zadáka v službách holandského klubu bol reakciou na úder lakťom od protihráča. Addo sa k činu priznal a svojmu zamestnávateľovi sa ospravedlnil.

Podľa piatkového vyhlásenia UEFA Addo dostal trest za hrubé nešportové správanie a neospravedlňuje ho ani to, že jeho činu predchádzali provokácie zo strany tureckého hráča. Ghanský futbalista si tak do lopty určite nekopne v zostávajúcich troch zápasoch PSV v G-skupine skupinovej fázy Ligy majstrov 2007/08 a v prípade postupu do jarnej vyraďovacej časti LM či Pohára UEFA bude stáť ešte jedno stretnutie.

Ak by holandský majster skončil v G-skupine na poslednom nepostupovom mieste, zostávajúci jednozápasový trest sa prenesie do ďalšej sezóny, v ktorej bude Eindhoven účinkovať v európskych pohárových súťažiach. Ghanský obranca má k dispozícii tri dni na rozhodnutie, či proti trestu podá odvolanie.

Počin svojho hráča odsúdilo už aj vedenie klubu. "PSV nemôže akceptovať takýto druh správania, celú záležitosť budeme riešiť aj vo vnútri klubu. Eric je inak príkladom korektného správania a veľmi ma prekvapilo, že takto stratil kontrolu. Nemalo sa to stať," uviedol výkonný riaditeľ holandského tímu Jan Reker.

UEFA v piatok potvrdila aj stop pre útočníka Fenerbahce Istanbul Deivida de Souzu za červenú kartu práve z utorňajšieho duelu na pôde PSV, v zápase 4. kola skupinovej fázy LM, v ktorom Fenerbahce privíta práve Eindhoven si tak Brazílčan nezahrá.

Videozáznam incidentu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu