Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť herca Robina Williamsa: Pred samovraždou desivá náhoda a príbeh, ktorý vás rozplače!

Robin Williams a jeho gorilia kamarátka Koko Zobraziť galériu (5)
Robin Williams a jeho gorilia kamarátka Koko (Zdroj: YouTube)

LOS ANGELES - Smrť možno najvtipnejšieho herca Hollywoodu Robina Williamsa (†63) otriasla miliónmi fanúšikov po celom svete. Neboli to však len ľudia, kto za výborným komikom smúti, hodiny preplakali aj iní cenní priatelia. Médiá okamžite po oznámení tragickej udalosti začali vysielať pripomienky jeho hereckého umenia, ako sa však ukázalo, nie vždy úplne vydarené.

Koko

Robin Williams mal aj jednu skutočne výnimočnú kamarátku. Bola ňou gorila menom Koko, jedna z najinteligentnejších predstaviteľov našich druhých najbližších príbuzných spomedzi primátov. Koko vie veľmi slušne po anglicky a dorozumieva sa prostredníctvom znakovej reči. Ovláda viac ako tisíc slov. Robin sa s ňou stretol ešte v roku 2001 vo Woodside v Kalifornii.

Robin Williams a jeho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Veľmi si spolu rozumeli, čo "mama" Koko, doktorka Penny Pattersonová, zachytili aj na kameru. „Koko, rovnako ako my, vie vycítiť ľudskú náturu a v tomto prípade, rýchlo nás upozornila na Robinovo dobré srdce,“ povedala o ich stretnutí. V roku 2004 potom spoločne natočili ďalšie video, kampaň na záchranu goríl vo svete.

Robin Williams a jeho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Stal sa čestným podpredsedom Nadácie pre gorily a spoločne pomohli vytvoriť rezerváciu Maui Ape. Keď si náhodou vypočula rozhovor svojej "mamy" o Robinovej smrti, „stíchla a zamyslela sa“. Znakovou rečou napísala „žena“ a „plakať“, sklonila hlavu a plakala.

BBC

Britská rozhlasová a televízna stanica BBC sa ospravedlnila za nešťastnú zhodu okolností, ktorú si všimli vlastní zamestnanci. V pondelok, tesne predtým než vyšla správa o smrti Robina Williamsa, odvysielali diel obľúbeného kresleného seriálu Griffinovci (v ang. Family Guy). Konkrétne v tejto časti vystupovala postava Robina Williamsa.

Prešľap stanice BBC
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Fox Broadcasting Company)

Hlavná postava sitcomu Peter Griffin získa schopnosť dotykom meniť každého na Robina Williamsa. Keď takýmto spôsobom pzmení takmer všetkých obyvateľov mesta, zo zúfalstva sa neúspešne pokúsi spáchať samovraždu. Iba 11 minút po skončení tohto dielu BBC oznámila hercovu smrť.

„Bola to nešťastná zhoda náhod. Tento diel sme už niekoľko raz vysielali, takže toto sa naozaj nedalo naplánovať. Niekoľko našich pracovníkov si všimlo to, že bola jeho smrť ohlásená skoro hneď potom, ako diel skončil. Piatková repríza seriálu sa ruší, uviedol na margo udalosti hovorca stanice.

Channel 4

Aj televízna stanica Channel 4 trošku prestrelila, keď začala vysielať spomienkové video na počesť hereckej legendy. Do zostrihu jeho filmov si vybrali snímok Dobré ráno, Vietnam, v ktorom Robin Williams stvárnil kontroverzného DJa.  Práve v tejto ukážke hovorí: „Prečo proste nezoženú povraz a neobesia ma?“

Robin Williams vo filme
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: hoclamgiau.co)

Spoločnosti sa na oficiálnom konte na Twitteri následne ospravedlnila. Hovorca stanice uviedol: „Radi by sme sa ospravedlnili za nevhodný výber scény z filmu Dobré ráno, Vietnam. Nechceli sme nikoho uraziť, naopak malo ísť o poklonu Robinovi Williamsovi.“ Aj keď sa nič vážne nestalo, samovražda svetoznámeho herca je stále veľmi diskutovanou témou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu