Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Takto vyzerá vstup do pekla: Pohľad len pre najväčších odvážlivcov!

Vstupná brána do pekla Zobraziť galériu (2)
Vstupná brána do pekla (Zdroj: lusika33.livejournal.com)

MOSKVA - Peklo v strede polostrova. Uprostred ruskej Kamčatky sa rozprestiera extrémne aktívny vulkán známy ako Tolbačik. Napriek tomu, že leží stovky kilometrov od najbližších obývaných oblastí a pohybovať sa v jeho blízkosti je mimoriadne nebezpečné, duo kirgizských fotografov sa rozhodlo zvečniť toto ohnivé divadlo z bezprostrednej blízkosti. A je sa na čo pozerať.

Andrew a Luda sa z extrémnej blízkosti dívali na to, čo väčšina z nás pozná len z dokumentárnych filmov - do krátera práve aktívnej sopky chrliacej ohnivú lávu, ktorá dosahuje teploty až 1 200 °C. Kirgizskí fotografi však napriek tomu podstúpili toto nebezpečenstvo, aby sa so svetom mohli podeliť s výnimočnými zábermi.

Odvážlivci fotili z tesnej blízkosti.
Zobraziť galériu (2)
Odvážlivci fotili z tesnej blízkosti.  (Zdroj: lusika33.livejournal.com)

Tobalčik tvoria dve prekrývajúce sa centrá, mladší Ploskij Tolbačik a starší Ostryj Tolbačik. V roku 1975 sa postarali o monumentálne prírodné divadlo, ktoré trvalo takmer rok. Išlo o najmohutnejšiu sopečnú erupciu dvadsiateho storočia. Andrew a Luda sa teraz postarali o to, že sa celý svet môže zapozerať priamo do jadra vulkánu pripomínajúceho vstupnú bránu do pekla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu