Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO kľačiacej ženy s dieťaťom v tráve: Štrajk lekárov ju prinútil rodiť pred nemocnicou!

Irma porodila na trávniku pred nemocnicou Zobraziť galériu (2)
Irma porodila na trávniku pred nemocnicou (Zdroj: la razon)

MEXICO - Hrozné! Spôsob, akým minulý týždeň priviedla na svet svoje tretie dieťa istá mladá Mexičanka, si väčšina matiek nedokáže predstaviť ani v zlom sne. Kvôli nedostatku lekárov, ktorí dali prednosť štrajku, ho porodila čupiac priamo na trávniku pred nemocnicou a zdravotníci sa o ňu postarali až po tom, čo novorodeniatko stále prepojené pupočnou šnúrou ostalo ležať na zemi.

Irma Lopez Aurelio (28) bola vo vysokom štádiu tehotenstva a keď sa 2. októbra krátko pred svitaním zobudila na silnejúce kontrakcie, vedela, že dieťatko už s príchodom na svet dlho nepočká. Prebudila preto manžela a spolu sa vybrali tmou do najbližšieho zdravotného strediska v neďalekom mestečku San Felipe Jalapa de Díaz.

Medzitým, čo dorazili na kliniku Oaxaca, stihla Irme odtiecť plodová voda a bola naplno otvorená. Lekár ju podľa denníka La Razón prehliadol, no z kliniky ju poslal preč s tým, že na pôrod nemajú dostatok zamestnancov kvôli štrajku, ktorý práve prebiehal. Aspoň tak to pochopili rodičia, ktorí pochádzajú z regiónu, kde španielčina nie je veľmi používaná.

Keď počuli španielske "nie", odišli spolu pred budovu, kde sa Irma v silných pôrodných bolestiach prechádzala sem a tam. Jej nervózny manžel bol stále po jej boku a dúfal, že ich čoskoro niektorá zo zdravotných sestier či lekárov príjmu. Ani po dvoch hodinách však nik neprichádzal a Irma krátko pred 8:00 začala rodiť priamo na ulici.

Ako matka dvoch detí vedela, že prišiel ten čas, a tak si čupla na trávnik pred klinikou, jedným kolenom sa oprela o zem a začala tlačiť. Jej bolestné výkriky prilákali množstvo zvedavých ľudí, ktorí sledovali ako Irma rodí svoje dieťa do trávy pod ňou. Jeden z nich dokonca zachytil okamih, keď dieťatko doslova vypadlo z matky na zem ešte stále prepojené pupočnou šnúrou.

FOTO kľačiacej ženy s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: la razon)

Až keď bolo po všetkom, z kliniky vybehli lekári a ženu s novorodeniatkom preniesli dovnútra, kde im poskytli všetku starostlivosť, o ktorú žiadali hodiny predtým. Kuriózne smutný prípad vyvolal v Mexiku búrlivé diskusie a vzbudil veľký záujem miestnych aj zahraničných médií. Denník La Razón fotografiu čupiacej ženy s bábätkom pod nohami zverejnil na titulnej stránke.

Vedúci zamestanenec kliniky Oaxaca German Tenorio neskôr novinárom vysvetlil, že k zmätku pred budovou prispela jazyková bariéra medzi rodičmi a zamestnancami. Tí totiž podľa neho povedali tehotnej Irme a jej manželovi, aby počkali vonku, kým pripravia všetko na pôrod. "Keď vyšli von, aby ju zavolali, nemohli ju nájsť," povedal Tenorio. Manželia podľa neho nerozumeli španielsky hovoriacim zamestnancom, no zároveň zdôraznil, že to ich zmätočné konanie neospravedlňuje.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu