Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Výnimočný Arpan (4) má 25 prstov: Rodičia operáciu odmietajú, tešia sa, že je slávny!

Arpan Saxana je slávny po celom Bhopále
Arpan Saxana je slávny po celom Bhopále (Zdroj: YouTube)

INDIA – Arpan Saxena (4) z indického Bhópálu sa narodil hneď s dvoma vzácnymi poruchami. Výnimočný chlapček má na rukách 13 prstov a na nohách 12. Aj keď Arpan svojim hendikepom trpí, rodičia ho dať operovať nechcú. Bažia po sláve, ktorú im synček prináša!

Arpan sa sťažuje, že nemôže príliš dlho chodiť, pretože jeho nohy sa nezmestia do bežných topánok. Chlapec z Bhopálu sa narodil hneď s dvoma genetickými poruchami: polydaktýliou, ktorá spôsobuje, že dieťa má viac prstov, ako je bežní ľudia a syndaktýlia, kvôli ktorej má niektoré prsty na rukách a nohách zrastené.

Výnimočný chlapec má 13 prstov na rukách a nohách ich má 12. Narodil sa dokonca až s 26 prstami, no pri nehode ako 2-ročný prišiel o jeden na ruke. „Hral sa vonku, keď si zranil jeden z prstov a prišiel oň,“ povedal Arpanov otec.  

Aj keď chlapcova výnimočnosť mu bráni v normálnom živote, jeho rodičia sa jej nevedia nabažiť. „Každý chce, aby jeho dieťa bolo slávne a Arpan je slávy po celom Bhopále,“ hovoria. Takisto sa obávajú toho, akoby v jeho veku dopadla náročná operácia na odstránenie prstov.

Škôlkarovi sa pozornosť páči, avšak nadbytočné prsty mu zavadzajú najmä pri chôdzi. „Páči sa mi, keď ľudia prídu, aby sa na mňa pozreli. Ale vadí mi, že sa mi zle chodí a nie sú mi dobré žiadne topánky,“ prezradil Arpan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu