Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prváčik, ktorého opili na mol, sa spamätáva zo šoku

Dominik v pondelok nastúpil znova do školy. „Bojím sa ísť sám von. A okolo toho domu, kde ma opili, už vôbec nechodím,“ povedal. Zobraziť galériu (4)
Dominik v pondelok nastúpil znova do školy. „Bojím sa ísť sám von. A okolo toho domu, kde ma opili, už vôbec nechodím,“ povedal.

VEĽKÉ RIPŇANY - Prváčik Dominik Burda (7) z Veľkých Ripnian pri Topoľčanoch dodnes trpí následkami z nedobrovoľného alkoholického opojenia. Jeho mama tvrdí, že je stále vystrašený a začal byť agresívny.

Dominika opili koncom marca dvaja muži z obce. Milan A. (37), jeden z nich, sa ku skutku priznal. O druhom z dvojice Františkovi B. (46) sa šíria reči, že vo väzbe sa pokúsil o samovraždu.

František B. tvrdí, že chlapca neopil. V base sa vraj pokúsil neúspešne zabiť. Na generálnom riaditeľstve Zboru väzenskej a justičnej stráže nám to však nepotvrdili. „Takéto informácie nemôžeme poskytnúť,“ povedala hovorkyňa. O údajnej samovražde nevie nič ani jeho otec František (77).

„Nemám o synovi správy. Som chorý, nebol som ho vo väzbe pozrieť,“ povedal nám otec, ktorý tvrdí, že všetko bolo inak. „Môj syn je korheľ, ale nikdy by nikomu neublížil,“ tvrdí starý pán. Povedal, že je priamy svedok celého incidentu, pri ktorom mal jeho syn s Milanom A. opiť Dominika. „Neťahali ho do domu, išiel sám. A psa naňho tiež nepustili, veď je menší ako naše sliepky,“ povedal dôchodca.

Podľa Dominikovej matky Hany Chalúpkovej je chlapec vystrašený. „Začal sa pocikávať, je agresívny, neviem, čo s ním mám robiť,“ posťažovala sa H. Chalúpková. Dominik nastúpil do školy až tento pondelok. „Každý deň sa sťažuje, že ho bolí hlava. Pýta tabletky od bolesti a stále spí,“ dodala H. Chalúpková.

Nechutný incident sa odohral 31. marca. Muži mali Dominika vlákať do domu v obci a opiť ho pod hrozbou, že ho utopia v potoku a pustia naňho psa. Dominik mal po štyroch hodinách a infúziách na vytriezvenie v krvi 0,21 promile alkoholu. Milan A. a František B. sú obvinení z vydierania a obmedzovania osobnej slobody. Obaja sú vo väzbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu