Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Táto babka je brutálne šik: Slávna Sophia Loren (88) je stále neprehliadnuteľná!

Sophia Loren Zobraziť galériu (5)
Sophia Loren (Zdroj: Universal Pictures)

RÍM - Kedysi bola sexsymbolom, dnes má už vek babičky. Napriek tomu si Sophia Loren udržiava štíhlu postavu a oblieka sa nesmierne šmrncovne.

Sophia Villani Scicolonea sa narodila 20. septembra 1934 v Ríme. Odmalička snívala o kariére herečky. Najmä vďaka pôvabnému vzhľadu pred kamerou debutovala ako sedemnásťročná v úlohe otrokyne v historickej dráme Quo Vadis (1951).

Galéria: Sophia Loren

V roku 1952 si exotickú Sofiu Scicolone v súťaži krásy všimol o 20 rokov starší filmový producent Carlo Ponti, ktorý sa neskôr stal jej celoživotným druhom. Vzal ju pod svoje ochranné krídla, zaistil jej hodiny herectva a premenoval ju na Sophiu Loren. Vďaka filmu L'Oro di Napoli (Neapolské zlato, 1954) sa vyšvihla do roly vážnej konkurentky o sedem rokov staršej populárnej herečky Giny Lollobrigidy.

Šesťdesiate a sedemdesiate roky minulého storočia boli pre taliansku filmovú divu obdobím najväčšej slávy. Natáčala európske i americké snímky, v ktorých žiarila po boku svojho najčastejšieho filmového partnera Marcella Mastroianniho. Komédie ako Boccaccio '70 (1962), Ieri, oggi, domani (Včera, dnes a zajtra, 1963), Matrimonio all'italiana (Manželstvo po taliansky, 1964) či La Moglie del prete (Kňazova manželka, 1971) sa stali diváckymi hitmi.

K úspešným filmom neodolateľnej Talianky patrí tiež Countess from Hong Kong (Grófka z Hongkongu, 1967), dráma Una Giornata particolare (Zvláštny deň, 1977) alebo Pret-a-Porter (1994). Najaktuálnejšími snímkami hereckej legendy sú muzikál Nine (2009) a televízny film La mia casa e piena di specchi (Môj dom je plný zrkadiel, 2010).

Táto babka je brutálne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: StudioCanal Films Limited)

V roku 1991 dostala umelkyňa Čestného Oscara za Celoživotný prínos svetovej kinematografii. O tri roky neskôr ju na medzinárodnom filmovom festivale v nemeckom Berlíne odmenili Zlatým medveďom za celoživotné dielo (1994). Okrem toho od roku 1992 pôsobí vo funkcii zvláštnej veľvyslankyne Úradu vysokej komisárky OSN pre utečencov.

Sophia má dvoch synov - Carla Jr. a Edoarda. Mladší z nich kráča v otcových šľapajach a je režisérom. Práve jemu sa podarilo v roku 2019 dostať slávnu mamu po dlhšej odmlke späť pred kamery. Vo filme The Life Ahead in Bari stvárňuje ženu, ktorá prežila holokaust a stará sa o deti prostitútok.

Sophia Loren
Zobraziť galériu (5)
Sophia Loren  (Zdroj: profimedia.sk)

Hoci v synovej snímke sa herečka objavila so šedivými vlasmi, v súkromí si dáva na svojom vzhľade stále záležať a aj pár rokov pred deväťdesiatkou chodí do spoločnosti s gaštanovo hnedou hrivou. Tento rok sa ukázala napríklad na Armaniho akcii v Beverly Hills a hoci vidno, že už nemá 50, vyzerala skvele. 

Obliekla si šik nohavicový kostým, pod ktorým bolo vidieť blúzku s priesvitnou časťou a nezabudla ani na trendy okuliare. Niet sa čo čudovať, že podľa médií spôsobila počas spomínaného večera najväčší rozruch a každý sa o ňu zaujímal. Táto babka má proste stále šmrnc! 

Táto babka je brutálne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

Táto babka je brutálne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Sophia Loren
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu