Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pamätáte si seriál Smer Juh? Konstábel Fraser je už celý šedivý!

Paul Gross v seriáli Smer Juh Zobraziť galériu (4)
Paul Gross v seriáli Smer Juh (Zdroj: CTV Television Network )

CALGARY - Herec Paul Gross sa divákom najviac vryl do pamäti ako policajný dôstojník jazdnej polície Benton Fraser zo seriálu Smer Juh. Dnes oslavuje 63. narodeniny a pozrite, ako vyzerá.

Paul Gross sa narodil 30. apríla 1959 v Calgary. Jeho mama Renie bola spisovateľka a historička umenia, otec Robert zas vojak z povolania. 

Pozrite, ako sa zmenil herec zo seriálu Smer Juh

Počas strednej školy chodil Paul na dramatický krúžok a ako sa neskôr vyjadril, veľký podiel na tom, že je hercom, má práve jeho učiteľ. „Nie som si istý, ako by som inak dopadol,” vyhlásil. V štúdiu herectva pokračoval aj na univerzite. V treťom ročníku odišiel, no neskôr sa vrátil. Jeho študentská hra dokonca vyhrala dve ceny. 

Marcus D'Amico a Paul Gross
Zobraziť galériu (4)
Marcus D'Amico a Paul Gross  (Zdroj: Channel 4)

Už v 80. rokoch sa začal objavovať vo filmoch a seriáloch. Najskôr ako herec, neskôr prispel aj ako scenárista, režisér či producent. Venuje sa aj hudbe. V roku 1994 sa objavil v hlavnej úlohe seriálu Smer Juh. Spočiatku túto úlohu nechcel prijať, ale nakoniec sa stal konstáblom Bentonom Fraserom. Za jednu sériu údajne dostal dva až tri milióny dolárov a v tom čase bol najlepšie plateným kanadským hercom v histórii. 

Paul Gross a David Marciano
Zobraziť galériu (4)
Paul Gross a David Marciano  (Zdroj: CTV Television Network )

Neskôr sa objavil v seriáloch ako Slings and Arrows, Čarodejnice z Eastwicku, Alias Grace, Výstredná spoločnosť. Zahral si napríklad vo filmoch Osudný deň v Aspene, Whale Music, H2O, Pripálený toast, Barneyho ženy, Hyena Road a naposledy The Middle Man. 

Od prvej klapky seriálu Smer Juh ubehlo už takmer 30 rokov a tak niet divu, že aj Paul za ten čas zostarol. Dnes už je kompletne šedivý a v poslednom spomínanom filme, kde hrá šerifa, vyzerá tak, že by sa uplatnil aj ako Santa Claus. 

Pamätáte si seriál Smer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Norsk Filmdistribusjon)

Viac o téme: Paul Gross
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu