Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Danko uznal svoju prehru a zistil, že nezíska vytúžené, tvrdí Mesežnikov

Grigorij Mesežnikov
Grigorij Mesežnikov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda koaličnej SNS Andrej Danko dnes uznal svoju prehru. Pochopil, že partičkou, čo rozohral, nezíska vytúžené. Pre TASR to povedal analytik Grigorij Mesežnikov z Inštitútu pre verejné otázky (IVO).

"Úplne ho zmietli zo stola a ešte prišiel aj o svojho ministra," zdôraznil Mesežnikov. SNS podľa neho "určite nezíska na preferenciách" situáciou okolo vypovedania koaličnej zmluvy a premiérovou výzvou na odchod šéfa rezortu školstva Petra Plavčana (nominant SNS) z funkcie.

Prečítajte si aj: MIMORIADNY ONLINE Koniec koalície sa blíži! Fico odvolal Plavčana: Prvé slová, keď to uvidel Danko

"Dankove špekulácie o možnom stiahnutí sa z politiky naznačujú, že šéf SNS tuší, že to pre neho nedopadne dobre," uviedol politológ. Vypovedanie koaličnej zmluvy označil Mesežnikov za nešťastný krok.

Vyzretý politik má mať podľa analytika vnútorný cit pre takéto situácie. "U Danka sa ich už vyskytlo viac a ukázal sa ako ťažký amatér, v pozícii predsedu SNS a parlamentu sa neosvedčil," dodal Mesežnikov.

Danko dnes informoval, že Plavčan oznámi vo štvrtok (17.8.) dopoludnia svoju abdikáciu. Urobil tak v reakcii na krok premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý Plavčana vyzval na odchod z funkcie. Zároveň nevylúčil koniec v politike. Oznámil tiež, že v najbližších dňoch bude rozmýšľať, ako ďalej v tejto koalícii.

Viac o téme: Andrej DankoGrigorij MesežnikovKoaličná kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu