Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

SNS odvracia útoky Bugára: VIDEO Ukázali na rozvracača koalície, je to Ficov blízky človek

Jaroslav Paška svojimi výrokmi prilial olej do ohňa Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Paška svojimi výrokmi prilial olej do ohňa (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA – Na Bugárovu tlačovku reagujú národniari. Tvrdé slová šéfa Mostu-Híd, ktorý kritizoval podpredsedu SNS Jaroslava Pašku, nezostali bez odozvy. Centrála sa bráni, že Paška iba hovoril o svojich názoroch. Zároveň sa čudujú, ako môžu matovičovci disponovať tajnými materiálmi z úradu vlády. Podľa nich je za tým Ficov mediálny poradca a poslanec Erik Tomáš.

Paška išiel v utorok na rokovanie Legislatívnej rady vlády, pričom ho zastavili novinári, ktorým prezentoval vlastné názory a pocity, na čo má politicky právo, bráni ho centrála SNS. Šéf Mostu na jeho slová reagoval tlačovkou, na ktorej ho skritizoval.

Tajné materiály od Erika Tomáša

„Hovoril o veciach, ktoré treba v koalícii nastaviť,“ uviedla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová s tým, že Paška len vyjadril, čo cíti a to, že „jednoduchí ľudia ako Veronika Remišová, nachádzajú na stole materiály, ktoré vychádzajú z precíznych analytických materiálov, s ktorými nemá ako disponovať“. Preto podľa hovorkyne SNS vzniká u niektorých členov SNS pocit koordinácie, ktorý začal od príchodu Erika Tomáša na úrad vlády.

Jaroslav Paška, predseda strany
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Bugár skritizoval Pašku

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár vyzýva na zodpovednosť všetkých predstaviteľov koalície, hlavne Slovenskú národnú stranu (SNS). Ako Bugár vysvetlil na dnešnej tlačovej besede, vyjadrenie prvého podpredsedu SNS Jaroslava Pašku nehovorí o tom, že by si minimálne on alebo niektorí jeho kolegovia uvedomovali zodpovednosť. „Vyjadrenia pána Pašku boli nezodpovedné, sú nefér a ešte ani nie sú pravdivé,“ povedal Bugár na margo Paškových vyjadrení o tom, že v strane majú pocit, akoby sa Smer-SD a hnutie OĽaNO spojili a útočili na národniarov.

Bugárova dnešná tlačovka

Asi dostal úpal

Dodal, že ak má niekto pocit, že Smer a líder hnutia Igor Matovič spolupracujú, asi dostal úpal. Podľa Škopcovej ak má úpal prvý podpredseda SNS, tak „Marek Maďarič a Lucia Žitňanská majú úpal pravidelne, keď sa vyjadrujú k veciam, do ktorých by sa nemali“.

Rokovania budú pokračovať v piatok

Koaličná rada v piatok bude podľa Bugára o tom, že predseda SNS Andrej Danko, ktorý v pondelok oznámil vypovedanie Koaličnej zmluvy, predstaví svoje návrhy. Lídri Smeru Robert Fico, SNS Andrej Danko a Mosta-Híd Béla Bugár sa stretli spolu aj v utorok. Rokovali zhruba hodinu a pol, pred novinárov predstúpil iba Bugár. Verejnosti oznámil, že debata bola úprimná a koalícia má záujem pokračovať ďalej.

Erik Tomáš leží národniarom poriadne v žalúdku
Zobraziť galériu (4)
Erik Tomáš leží národniarom poriadne v žalúdku  (Zdroj: SITA / Marko Erd)

Po skončení Koaličnej rady prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška pre médiá uviedol, že SNS chce zmeniť Koaličnú zmluvu najmä pre komunikačné nezhody. Národniari majú takisto pocit, že v regiónoch ich nominanti ešte neobsadili všetky miesta, na ktorých sa v koalícii dohodli. Takisto majú pocit, že Smer-SD a OĽaNO sa koordinujú v útokoch na ich stranu. „Ak sa hovorí o komunikačných problémoch, toto ja považujem za komunikačný problém. Na jednej strane rokujú predsedovia koaličných strán, na druhej strane tí, ktorí ani na Koaličnej rade neboli, poskytujú informácie, ktoré ako keby negovali to, na čom sme sa dohodli,“ tvrdí Bugár.

Remišová vynášanie materiálov odmieta

Poslankyňa za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO-NOVA) Veronika Remišová odmieta, že by jej niekto zo Smeru-SD alebo z úradu vlády dával na stôl analytické materiály. Ako povedala dnes pre agentúru SITA, eurofondom sa venuje dlho, a to aj pred vstupom do politiky, lebo ju trápi, ako sa míňajú naše spoločné peniaze. „Nepotrebujem žiadne figúrky z úradu vlády, aby mi niečo kládli na stôl,“ vyhlásila.

Remišová pripomenula, že predseda poslaneckého klubu Martin Glváč ju nedávno osočoval a klamal, a preto je vylúčené, aby ona či ktokoľvek z OĽaNO spolupracoval so Smerom. „Každý si môže prečítať moje blogy aj pred vstupom do politiky a porovnať úroveň mojich analýz. Všetky analýzy si robím sama,“ zdôraznila.

Viac o téme: KoalíciaJaroslav Paška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu