Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Potvrdené, nezvestná Izraelčanka pri terore zomrela: Polícia podnikla raziu, hľadá útočníka

Nemecká polícia hľadá útočníka z Berlína. Zobraziť galériu (4)
Nemecká polícia hľadá útočníka z Berlína. (Zdroj: TASR/AP)

BERLÍN - Nemecká polícia prehľadala dnes skoro ráno dom pre utečencov v meste Emmerich am Rhein v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko v západnom Nemecku.

Na operácii sa zúčastnilo zhruba 100 policajtov vrátane príslušníkov špeciálnych jednotiek. Zásah sa skončil približne po hodine. Policajti sa v okolí tejto ubytovne zhromaždili už v stredu večer. Výsledky zásahu neboli bezprostredne známe, napísala agentúra DPA s tým, že hovorca polície sa bez oficiálneho stanoviska generálnej prokuratúry k razii bližšie nevyjadroval.

Nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) v stredu vypísal odmenu 100.000 eur za informácie vedúce k zadržaniu hľadaného 24-ročného Tunisana Anisa Amriho. Mužove doklady sa našli v kamióne, ktorý sa v pondelok stal nástrojom útoku na vianočných trhoch v Berlíne. Vyšetrovatelia ho zatiaľ považujú za hlavného podozrivého v prípade útoku kamiónom, pri ktorom v pondelok v Berlíne zomrelo 12 ľudí a 48 ďalších utrpelo zranenia.

Ministerstvo potvrdilo krutú pravdu: Nezvestná Izraelčanka je medzi obeťami útoku v Berlíne

Medzi obeťami útoku kamiónom na vianočné trhy v Berlíne je aj Izraelčanka, ktorá bola od pondelka považovaná za nezvestnú. Potvrdil to dnes hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí.
Zdemolované vianočné trhy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)
Dalia Eliakimová bola v pondelok večer na vianočných trhoch neďaleko Pamätného kostola cisára Viliama na námestí Breitscheidplatz v berlínskej štvrti Charlottenburg spoločne s manželom Ramim, keď do trhoviska vrazil kamión. Muž pri útoku utrpel vážne zranenia. Daliu následne vyhlásili za nezvestnú. 
Potvrdené, nezvestná Izraelčanka pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP)
Manžel zosnulej sa nachádza s vážnymi zraneniami v berlínskej nemocnici. Nie je však v ohrození života. Dve dospelé deti týchto manželov pricestovali do Nemecka, aby sa tam postarali o svojho otca a pomohli pri hľadaní svojej matky. O prepravu telesných pozostatkov zosnulej do vlasti sa postará izraelské diplomatické zastúpenie v Nemecku.
Viac o téme: RaziaMigrantiNemeckoEmmerich am Rhein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu