Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Leviciach spustili do prevádzky svetovú novinku v liečbe kĺbov a chrbtice

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Sun Medical centrum)

Uzavretý nukleárny systém dáva nádej aj pacientom, ktorí boli doteraz odkázaní iba na operáciu!

O bližšie informácie sme požiadali primára z Centra liečby kĺbov MUDr. Vladimíra Hudeca.

V uplynulých dňoch bola v našom liečebnom centre predstavená odbornej lekárskej verejnosti úplne nová a aj vo svete jedinečná technológia uzatvoreného nukleárneho systému na liečbu ochorení kĺbov a chrbtice. Počas doteraz najrozsiahlejšieho medzinárodného lekársko - vedeckého výskumu v oblasti regeneračnej medicíny  boli totiž vyšpecifikované najúčinnejšie elektromagnetické polia využiteľné v procese regenerácie buniek i tkanív. Tímu biofyzikov sa  podarilo skonštruovať uzavretý nukleárny aplikačný systém, v ktorom je možné najnovšie poznatky využiť a aplikovať na ľudské kĺby či chrbticu. V takomto liečebnom systéme je možné dosiahnuť spolupôsobenie viacerých elektromagnetických polí na dosiahnutie  maximálneho regeneračného účinku na bunky kĺbových a kostných štruktúr.

Čo to znamená v praxi?

Znamená to, že liečba nukleárnou magnetickou rezonanciou sa posunula na kvalitatívne vyššiu úroveň. Technológia uzavretého nukleárneho systému otvorila nové možnosti liečby a dokážeme pomôcť pacientom aj s diagnózami či ochoreniami, pri ktorých to doteraz nebolo možné.

Aké sú efekty liečby?

Regeneračný účinok nukleárnej terapie na bunky a tkanivá je vďaka uzavretému nukleárnemu systému teraz neporovnateľne väčší. Svedčia o tom nielen početné výsledky lekárskych štúdií z celého sveta, ale najmä reakcie pacientov na liečbu. Účinok sa prejavuje v každej jednej bunke liečenej časti tela a výsledkom je napríklad  zväčšenie objemu chrupavkovej vrstvy v kĺboch pri liečbe artrózy, či zvýšenie hustoty kostnej hmoty pri liečbe osteoporózy.  Oprávnene sa teraz nukleárna terapia môže  nazývať  regeneračnou medicínou budúcnosti, pretože sa priamo zameriava na odstránenie príčiny ochorenia a nie iba na potlačenie bolesti.

Ako prebieha terapia?

Pacient sa uloží na lôžko a kľudne si môže napríklad zdriemnuť. Celý systém je totiž riadený počítačom, ktorý  optimalizuje priebeh nukleárnej terapie podľa konkrétnej diagnózy pacienta.

Čím je ešte nukleárna regeneračná terapia  taká výnimočná?

Samotná technológia bola vyvinutá v Johnsonovom vesmírnom centre NASA v Houstone. Uzavretý nukleárny systém bol pred udelením patentu predstavený aj veľmi prísnym regulačným orgánom na americkom kontinente, kde sú povoľované podobné zariadenia až po podrobnom preskúmaní a overení terapeutických účinkov.

Žiadne vedľajšie účinky

Terapia je vhodná pre všetky vekové kategórie a o jej vhodnosti pre pacienta rozhodne po vyšetrení lekár, ktorý následne terapiu nastaví podľa konkrétnej diagnózy.

Podľa MUDr. Hudeca je terapia bezpečná a účinná. „Chodia k nám aj pacienti, ktorí už absolvovali všetky dostupné neinvazívne možnosti liečby kĺbov. Avšak nikdy som u pacientov nevidel tak evidentné zlepšenie klinického stavu, ako po absolvovaní nukleárnej terapie. Liečba je bezbolestná a nemá žiadne vedľajšie nežiadúce účinky. Nehrozí žiadne riziko infekcie, krvácania či zrastov,“ zdôrazňuje primár.

Výhodou je, že pacient nemusí prerušiť svoje pracovné či pohybové aktivity. Ustúpenie bolesti a zlepšenie pohyblivosti kĺbu často nastupuje už počas terapie. V súčasnosti je to celosvetovo najúčinnejšia neinvazívna terapia na ošetrenie kĺbových a kostných ochorení,“ zdôrazňuje MUDr. Hudec.

V Leviciach spustili do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Sun Medical centrum)

Kde vám uľavia od bolesti?

Na Slovensku je nukleárna terapia poskytovaná na certifikovanom pracovisku v Sun Medical centre v Leviciach.

Kedže úzko spolupracujeme aj s Výskumným ústavom reumatických chorôb i so Slovenskými liečebnými kúpeľmi, otvorili sme pobočku aj priamo v Piešťanoch. Obrovský záujem o liečbu prejavujú i pacienti z Maďarska, ktorým sme vyšli v ústrety otvorením pobočky aj v Trebišove.

Pacientom vychádzame v ústrety poskytovaním terapie aj vo večerných hodinách a taktiež počas víkendových dní. Je to dôležité z toho hľadiska, že terapia musí byť poskytnutá intenzívnou formou niekoľko dní po sebe bez prestávky, inak stráca účinnosť - dopĺňa doktor Hudec.

Kontakt na centrum:

Ak máte záujem o nukleárnu terapiu kĺbov či chrbtice, stačí zavolať na číslo 0949 67 77 99 a dohodnúť si termín vstupnej lekárskej konzultácie. Odborní lekári posúdia váš zdravotný stav a odporučia najvhodnejší spôsob terapie.

Sun Medical centrum, A.Kmeťa 39, Levice , www.medtec.sk

Liečbu je možné absolvovať aj v našich pobočkách v Trebišove a Piešťanoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu