Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bratislava má veľké šťastie na výnimočne kvalitnú vodu

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: BVS)

Ak žijete v regióne pôsobnosti Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, každý deň vám domov prúdi voda, ktorá patrí k najkvalitnejším nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe. V niektorých prípadoch je voda dokonca taká kvalitná, že by ju bolo možné používať bez akýchkoľvek úprav priamo zo studní.

BVS získava vodu z chránených vodárenských území, vďaka čomu vie zabezpečovať jej vysokú kvalitu a bezpečnosť. Veľmi kvalitné zásoby vody sa vyskytujú najmä v oblasti Bratislavy, kde vďaka vhodnému geologickému podložiu prichádza k prirodzenej filtrácii.

Voda sa okrem prípadných úprav priebežne kontroluje – či už priamo pri zdrojoch (studne, pramene), ale aj počas dopravy, prípadne na úpravniach vody, či vo vodojemoch. Analýzu vody vykonáva akreditované laboratórium BVS.

Bratislava má veľké šťastie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: BVS)

Ak máte záujem dozvedieť sa viac o kvalite vody vo vašej oblasti, na tejto stránke nájdete komplexný rozbor, z ktorého zistíte napríklad pH vody, obsah železa, dusičnanov, či mikroorganizmov a podobne.

Keď už sme pri zložení vody – vedeli ste, že voda z vodovodu obsahuje množstvo dôležitých minerálov? Väčšina ľudí by kvôli minerálom pravdepodobne siahla po minerálnej vode, pritom voda z vodovodu je najjednoduchším zdrojom vápnika a horčíka, a dokáže pokryť aj približne 10 % dennej potreby sodíka. Všetky tieto minerály sú pre telo dôležité a je treba ich pravidelne dopĺňať.

Aby BVS udržala vysokú kvalitu vody, neustále modernizuje svoju infraštruktúru.

Minulý rok napríklad zdvojnásobila kapacitu vodárenského zdroja Holdošov mlyn na Záhorí. Tento rok dokončila nový vodojem v Záhorskej Bystrici, ktorý odstraňuje problémy s tlakom vody počas letných dní. Začala sa tiež výstavba verejného vodovodu v Dubovciach na Záhorí, ktorý obyvateľom konečne zabezpečí prístup k pitnej vode.

Vďaka výdatným zdrojom dokáže BVS dodávať kvalitnú pitnú vodu takmer trištvrte miliónu obyvateľov na západnom Slovensku, dokázala by však zásobiť dokonca vyše polovice Slovenska.

Pitná voda nie je samozrejmosť. Vážme si jej dostupnosť a neznečisťujme prírodu zbytočným používaním plastov a rôznych chemických látok, ktoré môže jej dostupnosť do budúcnosti znížiť, prípadne úplne znehodnotiť.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu