Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MÁJOVÉ ADOPČNÉ PODUJATIE PRINESIE NÁDEJ ĎALŠÍM CHLPÁČOM NÁJSŤ NOVÉ DOMOVY!

PR článok
(Zdroj: Zvierací ombudsman)

V poslednú májovú sobotu budú čakať na svoju druhú šancu psíky z útulkov z rôznych kútov Slovenska, ktoré budú robiť radosť svojou prítomnosťou nových majiteľov. Charitatívne podujatie NÁJDITE SA… SO ZVIERATKOM Z ÚTULKU už dvanásty rok podporí slovenské útulky v adopcii opustených a týraných zvierat. Adepti na nový láskavý domov sa predstavia tradične na zadnom nádvorí obchodného domu Aupark v Bratislave pri Sade Janka Kráľa v sobotu 27. mája 2023 od 10. do 16. hodiny.

Najväčšie adoptívne podujatie na Slovensku organizuje občianske združenie Fallopia a jej  iniciatíva Zvierací ombudsman, ktorého tím dobrovoľníkov už od roku 2011 venuje svoju energiu a čas zlepšeniu podmienok týraných a túlavých zvierat na Slovensku, a to predovšetkým prostredníctvom kľúčových  systémových legislatívnych zmien, pomoci slovenským útulkom aj právnou pomocou či formou sprostredkovania dočasnej starostlivosti a adopcie.  Tím, ktorý je súčasťou Zelenej linky Ministerstva životného prostredia SR denne rieši podnety krutého zaobchádzania človeka so zvieraťom. Vzdelávacie programy iniciatívy (Detský zvierací ombudsman a Junior Advokáti) sú zamerané na budovanie empatie detí a mladých vo vzťahu k zvieratám, s cieľom znižovania agresívneho správania sa detí nielen k zvieratám, ale aj svojim rovesníkom.  

Na jedenástich ročníkoch mali možnosť odprezentovať svoju činnosť a aktivity desiatky slovenských útulkov a podarilo sa nájsť nové domovy stovkám psíkov. Tento rok budú na podujatí zastúpené útulky ako OZ Bullterrier Rescue Slovakia, OZ Túlavá labka, OZ Zvieratkovo, útulok Skalica, Tulkáčik, SAOZ, OZ Berry dog, Záchranný koráb, OZ Ľudia pre nás a Zatúlané psíky Šala.  

„Nesmierne nás teší, že môžeme opäť ako každý rok pomôcť útulkom zo Slovenska aspoň takýmto spôsobom. Snažíme sa posúvať podujatie každým rokom tak, aby sa tam ľudia cítili príjemne a našli si toho svojho najlepšieho priateľa spomedzi útulkáčikov. Sme vďační, že každý rok nám prídu spestriť podujatie aj rôzni umelci, či naše ambasádorské stálice eventu,  akým je napríklad Majself. Tohto roku to budeme mať refreshnuté o mladé talenty ako je Sarah C, Barb, Alya či úspešná speváčka Ronie. A sme radi, že prídu podporiť túto krásnu akciu svojou tvorbou bez nároku na honorár. Okrem iného budeme mať aj pre tých najmenších detské vystúpenie divadelno-pesničkovej šou pre deti Miško s líškou a asi prvýkrát sa za mikrofónom objaví nová moderátorská tvár Samuel “Graciosooo” Procházka, rádiový spíker, moderátor, TikTok tvorca a obľúbený zabávač. Po 12-tich rokoch tak vystrieda moderátorské tváre a ambasádorov Nájdite sa, Katarínu “Beccu” Balážiovú a Matúša Krnčoka, ktorým aspoň touto cestou nesmierne ďakujeme za ich čas, chuť a odhodlanie s nami kreovať tento projekt od jeho začiatkov“, hovorí vďačne Jana Trellová, PR manažérka projektu Nájdite sa a Brand manažérka Krea Production.  

Okrem vystúpenia rôznych interpretov sa počas tohto ročníka predstaví až 10 útulkov z celého Slovenska. O 10:00 otvorí program moderátor  Samuel “Graciosooo” Procházka a počas celého dňa prebehnú jednotlivé predstavovania psíkov na adopciu, či spomínané vystúpenia umelcov - Majself, Ronie, Sarah C, Barb či nová tvár Illuminate, Alya. Pripravený bude aj detský program v podobe divadelno-pesničkovej šou pre deti Miško s líškou.  

S podujatím sa už niekoľko rokov spája odovzdávanie cien ANIMAL HERO SLOVAKIA, ktorú udeľuje iniciatíva Zvierací ombudsman jednotlivcom alebo kolektívu, ktorí sa v priebehu roka zaslúžili o šírenie pozitívneho príkladu v oblasti ochrany zvierat. Je morálnym uznaním tých, ktorí sa na Slovensku pravidelne stretávajú s týraním zvierat a riešia jeho následky. Aj tentokrát odovzdá cenu investigatívna reportérka Kristína Kövešová, ktorá v minulosti získala ocenenie práve za svoju neúnavnú podporu komunikácie náročných tém a odhaľovaním káuz súvisiacich s týraním zvierat.   

“Výber nominácií na ocenenie je skutočne každý rok náročný. Na Slovensku je téma ochrany týraných zvierat dlhodobo tak zanedbávaná až bagatelizovaná téma, že si nevieme predstaviť situáciu, keby zodpovednosť štátu neprevzali do rúk dobrovoľníci z útulkov, ktorí na úkor svojho vlastného času, mnohokrát za vlastné financie suplujú úlohu štátu v starostlivosti o nechcené zvieratá. Pre nás sú hrdinovia všetci ľudia, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomáhajú zvieratám v núdzi.  Ďakujeme im, že sú vnímaví a neboja sa postaviť nespravodlivosti páchanej na zvieratách, zoči voči tyranom, znášať ich agresiu a vyhrážky, pretože sú presvedčení, že zvieratá sú cítiace bytosti. Cítime veľkú vďačnosť, že máme takýchto hrdinov a ďakujeme ľuďom za podporu našich aktivít, pretože aj vďaka nej sa nám darí presadiť dôležité zmeny, ktoré menia nielen životy zvierat, ale aj charakter spoločnosti,” konštatuje iniciatíva Zvierací ombudsman.  

 Podujatie nie je jediným spôsobom ako podporuje iniciatíva adopcie a dočasné domovy pre zvieratá bez domova. Prostredníctvom online adopčnej aplikácie NAJDITESA.ONLINE si môžu ľudia kedykoľvek pozrieť ponuky zapojených útulkov z celého Slovenska a nájsť nového člena rodiny.   

Podujatie Nájdite sa… so zvieratkom z útulku sa koná tradične pod záštitou primátora mesta Bratislava Matúša Valla a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu.  
Podujatie aj tento rok podporili nákupné centrum Aupark, Kanovits, Barfky, My Lux Paw, Fuzzy Gear, TV Markíza, SITA, Webnoviny,  Citylife a Zregionu.sk.  

VIAC INFO:

www.zvieraciombudsman.sk

facebook.com/zvieraciombudsman

instagram.com/zvieraciombudsman_official/

www.stopkrutosti.sk https://www.youtube.com/watch?v=H5omwj51HWc

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu