Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VILA ĽADOVÁ od VI GROUP, získala prvé miesto v súťaži Baumit Fasáda roka 2023

PR článok Zobraziť galériu (4)

Náš projekt VILA ĽADOVÁ získal prvé miesto za architektonické stvárnenie fasády v súťaži Baumit Fasáda roka 2023, presnejšie v kategórií bytový dom.

Ocenenie si prevzali architekti a zakladatelia spoločnosti VI GROUP, Richard a Juraj Duškovci na slávnostnom galavečeri. Súťaž už jedenásty rok vyhlasuje spoločnosť Baumit. Jej cieľom je poukázať na diela, ktoré prepájajú invenciu architekta s kvalitou použitých stavebných materiálov a zároveň svojím odborným vyhotovením výrazne prispievajú ku kultivácii blízkeho okolia.

VILA ĽADOVÁ od VI
Zobraziť galériu (4)

Porota tvorená zástupcami zo sféry architektov, stavebníctva či dizajnu, vybrala výhercu spomedzi 31 objektov, čo predstavovalo kategóriu s najväčším počtom prihlásených diel. „Už predchádzajúci rok sme mali v súťaži našu stavbu Matadorka, ale tentokrát sa nám podarilo premeniť nomináciu na výhru, z čoho máme nesmiernu radosť. Myslím si, že práve zvolené materiálové a výrazové prostriedky s modernou a ľahko extravagantnou architektúrou, ktorá rešpektuje existujúcu historickú zástavbu, zaujala odbornú porotu,“ hovorí Juraj Duška.

VILA ĽADOVÁ od VI
Zobraziť galériu (4)

VILA ĽADOVÁ je rezidenčný dom situovaný v blízkosti Račianskeho mýta. Špecifické na projekte je, že sa skladá z dvoch samostatných objektov zasadených do dvoch charakterovo odlišných ulíc, ktoré sú prepojené podzemnou garážou. Stavba je aj napriek tomu vizuálne jednotná a zapadá do rozdielnych prostredí, kde priniesla nový vietor.

VILA ĽADOVÁ od VI
Zobraziť galériu (4)

Spoločnosť VI GROUP je stabilným developerom, ktorý funguje na Slovensku 18 rokov a svoje záujmy smeruje aj na zahraničné trhy. V súčasnosti prešiel kolaudáciou projekt Moruše a v kolaudačnom procese sa nachádza komplex polyfunkčných budov RNDZ v Rači. S výstavbou bratislavských projektov TopoľčianskaVerdena, začala spoločnosť tento rok. Ďalší rozpracovaný projekt buduje v blízkosti Vysokých Tatier. Ide o výnimočný komplex apartmánových budov Gerlach rezort, ktorý sa bude nachádzať v rekreačnom areáli spolu so 4* hotelom v obci Gerlachov.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu