Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známe belgické pivo má pre vás prekvapenie: Tipnite si, akú má novinku

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Molson Coors, Stella Artois)

Dobré pivo je dar. Svoje o tom vedia napríklad obyvatelia belgického mesta Leuven, ktorí si Stellu Artois vychutnávajú už takmer sto rokov – a spolu s nimi i fanúšikovia dobrého piva na celom svete. Táto legendárna značka má teraz novinku aj pre slovenských milovníkov piva a umožní im vychutnať si plnú chuť kvalitného moku v každej situácii.

Advertisement

Príbeh sa začal  už v roku 1366

Belgický Leuven je niekedy označovaný aj za svetové hlavné mesto piva. Na začiatku minulého storočia sa v ňom nachádzali tri desiatky pivovarov a tradícia varenia tohto populárneho nápoja v oblasti siaha hlboko do stredoveku.

Jedným z najznámejších podnikov bol i Den Hoorn. Hostinec s loveckým rohom na vývesnom štíte si varil vlastné pivo už od roku 1366, no skutočný rozmach nastal v 18. storočí, keď sa sládkom a neskôr i majiteľom pivovaru stal Sébastien Artois.

Známe belgické pivo má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Molson Coors, Stella Artois)

Sébastien tak započal úspešný príbeh rodinného pivovaru, ktorý je dodnes neoddeliteľnou súčasťou mesta

Zrodila sa hviezda menom Stella

Stella, znamená  latinsky hviezda a tento ležiak vznikol ako  vianočný darček pre ľudí v meste Leuven. Pivo s hviezdou a loveckým rohom v logu sa okamžite stalo legendou. Ležiak plzenského typu vyrábaný spodným kvasením je povestný svojou plnou, vyváženou a osviežujúcou chuťou. Mimochodom, kvôli excelentnosti a dokonalému pôžitku z piva bol pripravený špeciálny servírovací rituál deviatich krokov, ako sa má správne podávať.

Známe belgické pivo má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Molson Coors, Stella Artois)

Plná chuť pre všetkých, aj bez alkoholu 

Ľudia ešte donedávna siahli po pive s prívlastkom NA, non alcoholic (bez alkoholu),  To už je však  aktuálne minulosťou. Stella prichystala pre svojich fanúšikov novinku, pivo je teraz k dispozícii aj vo verzii Stella Artois 0,0%, s vylepšenou receptúrou.

Známe belgické pivo má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Molson Coors, Stella Artois)

Vychladený dúšok Stelly Artois 0,0 % určite dobre padne aj v prichádzajúcich jarných a letných dňoch. Špeciálna receptúra zaručuje, že verzia bez alkoholu si zachováva všetky výnimočné chuťové vlastnosti originálu. Ponúka však niečo viac – obľúbený nápoj si teraz možno vychutnať v každej situácii, aj keď nemôžete alebo nechcete piť alkohol. Najlepším argumentom pre Stella Artois 0,0 % však je, že jednoducho vynikajúco chutí.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu